Even delen: ‘De uroloog viel stil en trok wat witjes weg; ze zag vreemde ‘wolkachtige dingen’ in mijn blaas’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘De uroloog viel stil en trok wat witjes weg; ze zag vreemde ‘wolkachtige dingen’ in mijn blaas’

Deze week in Even delen vertelt Wendy Tijsma over de diagnose van blaaskanker die ze in 2018 kreeg. Ze had steeds last van een terugkerende blaasontsteking en ging naar een uroloog. Daar werd de tumor gelukkig nog net op tijd ontdekt.

Ze wil andere lezeressen op het hart drukken om serieus om te gaan met de symptomen.

‘Wolkachtige dingen’

Pas las ik in Margriet over blaasontstekingen. Graag deel ik mijn ervaring. Begin 2018 kreeg ik de ene na de andere antibioticumkuur voorgeschreven vanwege blaasontstekingen, maar niets hielp. De uroloog dacht aan een blaassteen en stelde een kijkoperatie voor. Terwijl deze plaatsvond, was ik volledig bij kennis en werd mij precies verteld wat er op het beeldscherm te zien was. Tot de uroloog ineens stilviel en wat witjes wegtrok, omdat ze vreemde ‘wolkachtige dingen’ in mijn blaas zag. Wat bleek? Ik had blaaskanker met een spierinvasieve tumor.

Lees ook:
Even delen: ‘Dit zal ik wel écht missen uit de coronatijd’

‘Er kán meer aan de hand zijn’

Mijn blaas moest eruit en – voor de zekerheid – werden ook mijn baarmoeder en eierstokken verwijderd. De tumor groeide al in de blaaswand en dankzij de blaasontstekingen is dit net op tijd ontdekt. Ga serieus om met terugkerende blaasontstekingen, zou ik dus willen zeggen, want er kán meer aan de hand zijn.

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Deze Even delen verscheen eerder in Margriet 47 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden