Margriet logo
Even delen: ‘De heerlijke slagroom is eruit gelopen en de chocola glijdt als een grote smurrie door de doos heen’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘De heerlijke slagroom is eruit gelopen en de chocola glijdt als een grote smurrie door de doos heen’

Deze week in Even delen vertelt Anita over een blunder tijdens het kerstdiner in 2019. Van haar overheerlijke Brabantse chocoladebollen bleef niks meer over. En dat terwijl ze de bollen nog wel zo koel bewaard had.. of toch niet?

En dat had alles te maken met de terrasverwarming.

Geen plek meer

“December 2019. Als kroon op het gezamenlijke kerstmenu zal ik het dessert verzorgen. Het wordt de beroemde Brabantse chocoladebol! Een koeltas is de oplossing voor de twee uur durende autorit naar het hoge noorden. Eenmaal daar kunnen ze de koelkast in, maar helaas: er is geen plek meer. Buiten dan maar, onder de houten bank.”

Lees ook:
Mijn verhaal: ‘Kerst én mijn verjaardag op 25 december alleen vieren voelde als een opluchting’

Chocoladebollen of chocolademousse?

“Het diner is een groot succes en daarna volgt mijn klapstuk. De warme drankjes worden geserveerd en ik ga de tuin in om de doos te pakken. Maar wat voel ik daar voor warme gloed? Die komt van de terrasverwarming die – wordt mij later verteld – een paar dagen eerder boven het buitenraam is geïnstalleerd. De bordjes staan al klaar en de doos wordt geopend. Daar liggen de chocoladebollen: de heerlijke slagroom is eruit gelopen en de chocola glijdt als een grote smurrie door de doos heen. Iedereen ligt in een deuk. Maar gelukkig weten de kinderen zich wel raad met de ‘chocolademousse’!”

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Lees ook:
Even delen: ‘‘Dit zal mijn laatste uitzicht zijn’, zei hij toen ik de kerstboom neerzette’

Beeld | Getty Images

Margriet 54/55 ligt in de winkel! Dit is het dikste nummer van het jaar en staat helemaal in het teken van de feestdagen en het einde van het jaar. Zo spreken we met dé gezichten van 2021 – onder andere Jan Dulles en Kasja Ollongren – en delen we de lekkerste recepten om lekker te bakken tijdens kerst. Ook lees je in deze Margriet de jaarhoroscoop voor 2022 én de mooiste kerstherinneringen. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden