null Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.
Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.

PREMIUM

Eline ontmoette haar man bij opnames van Op goed geluk: ‘Heel speciaal om op tv te zien hoe wij verliefd werden’

Eline Blitzblum-Kluiver (58, leerkracht basisschool, getrouwd) ontmoette haar man Robin in 1991 tijdens de opnames van Op goed geluk met Carry Tefsen. Ze hebben samen twee kinderen.

null Beeld

“Het is allemaal heel snel gegaan tussen Robin en mij. Dit jaar vieren we ons dertigjarig huwelijksjubileum. We zijn een jaar na onze ontmoeting getrouwd en nog een jaar later werd onze dochter geboren. En dat terwijl ik helemaal niet meedeed aan Op goed geluk om de liefde te vinden.”

‘Vriendinnen hebben me opgegeven’

“Ik had net een jaar in Japan gewoond voor een uitwisselingsprogramma en zat met een paar vriendinnen naar het programma te kijken. Er waren toen maar weinig zenders, dus de programma’s die er waren, waren vaak mateloos populair. Televisie was echt nog een ding. ‘Gewone mensen’ hadden niet zo veel mogelijkheden om op de buis te komen. Ik schijn tegen die vriendinnen gezegd te hebben dat het me gaaf zou lijken om een keer zelf mee te doen aan Op goed geluk en zij hebben me toen opgegeven.”

null Beeld

‘We konden niet stoppen met praten’

“Robin, die door een kennis die achter de schermen werkte was overgehaald om mee te doen, koos mij en de volgende ochtend stonden we al op Schiphol. Wij zaten in de eerste aflevering van het laatste seizoen en wonnen meteen de mooiste reis. Dat was niet helemaal de bedoeling volgens mij. Maar die reis kwam wel goed terecht. We gingen negen dagen naar Bonaire en Curaçao en konden in het vliegtuig al niet stoppen met praten."

Meteen stapelverliefd

“We waren allebei meteen stapelverliefd en dat werd zo ongeveer per uur erger. We waren een fantastische match en dat zijn we na ruim dertig jaar nog steeds. De avond van de opnames hadden we nog een borrel in de studio en toen weken we al niet van elkaars zijde. Hij bood aan me naar huis te brengen. We hadden veel schmink op en dat stonden we er bij mij thuis naast elkaar in de badkamer af te boenen. Het was meteen vertrouwd, alsof we elkaar al honderd jaar kenden.”

Geen seks tijdens de reis

“Mijn vader waarschuwde me die avond nog: ‘Laat je hoofd nou niet zo op hol brengen.’ Die woorden zaten tijdens de reis wel de hele tijd in mijn achterhoofd, misschien zat ik gewoon in een roes die weer zou verdwijnen, dacht ik. Daarom wilde ik tijdens de reis ook geen seks, ik wilde zeker weten dat het écht was en met beide benen op de grond blijven staan. Maar het bleef geweldig.”

Verliefd worden op DVD

‘Tijdens de trip was er iemand mee van John de Mol Producties, die filmde. Dat materiaal hebben we van de TROS gekregen, zij vonden het ook heel bijzonder wat er gebeurde. We hebben het op dvd laten zetten, want het is heel speciaal om te zien hoe we verliefd zijn geworden. Dat vinden onze kinderen ook. Wij werden in alle opzichten behandeld als vips, dat is tegenwoordig wel anders. Bij First dates moet je bij wijze van spreken nog je eigen parkeerkosten betalen.”

Suus RuisEster Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden