null Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer
Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

PREMIUM

‘Een jaar na onze ontmoeting trouwde ik met mijn vakantieliefde’

Die mooie, gebruinde jongen met zijn vlotte babbel vond ze maar een irritant mannetje. Wie had kunnen bedenken dat Els Nesvadba (79) 57 jaar later nog steeds samen zou zijn met Floor (80)?

null Beeld

“Zomer 1964, ik was 23 en ging met een vriendenploeg naar Plage du Dramont, een camping in Zuid-Frankrijk. We waren er het jaar daarvoor ook geweest; lekker eten, lachen, kletsen en naar het strand. Toen we dat jaar na een lange treinreis van twaalf uur met de Zon Express – ook wel de Zonde Express genoemd – eindelijk op de camping aankwamen, werden we tegengehouden door een Nederlandse jongen die daar een zomerbaantje had. Hij zou ons wel even de weg wijzen. Onnodig, wij wisten precies waar we naartoe moesten. Wat een vervelende knul, dacht ik, die staat daar een beetje mooi bruin te zijn. Niks voor mij.”

Vereerd

“Maar toen hij me na een paar dagen in het barretje aansprak en zei: ‘Je hebt zulke mooie ogen, heb je zin om mee te gaan naar Saint-Raphaël,’ voelde ik me toch vereerd. Gaandeweg die dag veranderde mijn mening en werd die vervelende gebruinde jongen in zijn Volkswagen Cabrio een interessante, sportieve, aantrekkelijke man.”

“Ik ging hem steeds leuker vinden, maar bleef toch een beetje op mijn hoede. Floor was en is een knappe man, en je weet hoe dat gaat. Hij had natuurlijk elke week een ander meisje. Maar toen hij vroeg of ik nog een week langer kon blijven, ging ik overstag.”

null Beeld

Spannende, zwoele week

“Mijn vriendinnen namen de tent mee terug naar huis en zeer tegen mijn gewoonte in bleef ik bij Floor. Ik genoot van die spannende, zwoele week alleen met hem. Die eerste kus kan ik me niet meer echt herinneren – het is per slot van rekening 57 jaar geleden – maar wel het gevoel van spanning. Ik had bij de nonnen op school gezeten, jongens kwamen voor mij echt van een andere planeet. Ik was stapelverliefd op hem, maar dat waren er wel meer.”

“Na die week ging ik terug naar huis. Die zien we nooit meer terug, dacht ik. Maar wie schetst mijn verbazing toen er na twee weken plotseling bij mijn ouderlijk huis werd aangebeld. Floor! Ik zat met mijn ouders aan de lunch en alsof het zo hoorde, ging Floor aan tafel zitten. Nooit meer weggegaan ook. Een jaar later trouwde ik met mijn vakantieliefde. We zijn nog twee keer teruggekeerd naar Le Dramont, de eerste keer tijdens onze huwelijksreis door Europa. En later hebben we onze kinderen die prachtige plek laten zien waar de liefdesgeschiedenis van papa en mama ooit begon.”

Noor Feije en Els MeyerPetra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden