Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Dubbelinterview met Monique 
des Bouvrie en Natasja Froger

interview.jpg

Ze kennen elkaar uit ‘het wereldje’, maar zoeken elkaar ook daarbuiten graag op zodra de agenda’s het toelaten. Dit is de duurzame vriendschap tussen Monique des Bouvrie en Natasja Froger.

Monique des Bouvrie (55), interieurontwerper en -stylist: “Onze beider mannen hebben Amsterdamse roots. Kwamen we elkaar tegen op showbizzfeestjes, dan voelden we ons meteen tot elkaar aangetrokken. We lijken zo veel op elkaar. Natasja is nuchter, net als ik. Rechtdoorzee en een keiharde werker. We zijn wars van sterallures en kunnen allebei heel goed omgaan met echtgenoten die soms haantjesgedrag vertonen.” (lacht) “Die overeenkomsten scheppen al twaalf jaar een band die niet kapot te krijgen is. We lunchen weinig, maar áls we lunchen, dan lang. Bellen doen we met een duidelijk doel en elke maand klaverjassen we, met zes andere vrouwen. De gastvrouw zorgt voor thee, wijn en vegetarische hapjes, we kaarten en beppen wat af. De Toppers-concerten staan vast in onze agenda. Natasja is er alle avonden, toch een beetje nerveus; ze leeft zo mee met haar vent. Als hij meedoet aan de Amsterdam City Swim en zij kan niet meedoen vanwege een nekhernia, loopt ze het hele eind vanaf de kant mee. Krijgt hij zijn zwempak niet uit, staat zij al klaar met de schaar. René kan zich geen betere vrouw wensen dan Natas. Ik vind haar stoer, iemand met een groot hart voor liefdadigheid. Met haar vrijwilligerswerk inspireert ze me om nog meer voor anderen te doen.”

‘We kunnen allebei heel goed omgaan met echtgenoten 
die soms haantjesgedrag vertonen!’

Natasja Froger (52), presentatrice van onder meer Met open armen“Twaalf jaar terug hadden onze mannen al een band, maar met onze toen nog jonge kinderen was er voor Monique en mij weinig tijd om af te spreken. Met Renés carrière en het gezinsleven zette ik mijn sociale leven op een nulpunt. Nu is dat anders, al zijn we inderdaad nog steeds geen types die hele middagen lunchen. Het zit ’m in de kwaliteit. Mo is altijd zichzelf. Geïnteresseerd. Mooi, lief en positief. Iemand die knetterhard werkt. We zijn allemaal met niks begonnen en realiseren ons dat we in onze handen mogen knijpen om hoe we nu leven. René en ik hebben genoeg dierbare vrienden die niets met de showbizz te maken hebben, maar soms is het fijn dat Jan en Monique aanvoelen hoe druk het kan zijn, met twee carrières in één huishouden. Dat je van voren niet weet dat je van achter leeft. Dan is het fijn privé en werk te bespreken met andere vakidioten. Afgelopen zomer in Zuid-Frankrijk zetten Jan en Monique, die nog nooit in hun leven bij anderen logeerden, voet aan boord van onze boot. Nou ja, boot… het is meer een 
drijvende Kip-caravan. Het was oergezellig met z’n vieren in die kleine ruimte. De een zette koffie, 
de ander pakte de ontbijtbordjes. Onze mannen houden ervan lekker op z’n Amsterdams moppen te tappen, dus was er onderbroekenlol. Maar we hebben ook mooie gesprekken gevoerd over hoe het was toen René en Monique ziek waren en hoe ze dat overwonnen. Deze vakantieherinnering is er een met een gouden randje.”

Dit is een gedeelte uit het interview uit Margriet 2018-07. Dit nummer nabestellen? Dat kan via magazine.nl.

Productie en styling | Brigitte Kramer
Tekst | Nicole Gabriëls
Fotografie | Ester Gebuis
Haar en make-up | Carla Rep, Bart Brom, Mettina Jager en Beppie van den Berg

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant