null Beeld

Dubbelinterview met Patty Zomer en Isa Hoes

Ze kennen elkaar uit 'het wereldje', maar zoeken elkaar ook daarbuiten op zodra de agenda's het toelaten. Dit is de duurzame vriendschap tussen Isa Hoes en Patty Zomer. 

Patty Zomer (56), stylist en stylecoach: “Al sinds de lagere school is Isa’s zoon Merlijn vrienden met mijn zoon Jimmy. Ons eerste contact verliep via de kinderen, tijdens speelafspraakjes en op feestjes van school. Moesten Merlijns ouders werken, dan sliep hij bij ons. De jongens werden in die jaren beste vrienden en in de polder woonden ze maar tien minuten bij elkaar vandaan. Gek genoeg is mijn vriendschap met Isa intenser geworden toen zij verhuisde naar Amsterdam. Na de dood van Antonie had Isa sterk de behoefte aan een vriendinnenbase en het was Angela Groothuizen die voorstelde dat Isa en de kinderen met ons mee zouden gaan naar de Canarische eilanden. Tijdens die vakantie is de band heel hecht geworden. Isa is een troeteldier, ze is heel likeable. Heel veel mensen vinden haar leuk en klampen haar aan over het boek dat ze schreef over Antonie. Ze is lief en ergens ook zoekende. Die zoektocht begrijp ik wel. Ze heeft behoorlijk wat bagage en zeker in het zoeken van een relatie is dat best een ding. Al maakt Isa er sneller een probleem van dan de mannen die ze tegenkomt. De leeftijd maakt dat ze zich steeds comfortabeler voelt. Ik kleed haar en zie een vrouw die steeds meer tot bloei komt. We hebben allebei een alternatieve kant in ons. Ik heb de mijne onder controle, Isa de hare niet helemaal, haha. Ze komt gerust met schoenen aanzetten waarvan ik zeg: ‘Vrouw, wat doen die nog in jouw leven?!’’ Liggen we dubbel van het lachen. Maar we kunnen ook bellen over onze jongens: Moet je luisteren wat hij nu weer heeft uitgevreten… Ik houd van Isa en haar kinderen alsof ze familie zijn.”

‘Ik kleed haar en zie een vrouw die steeds meer tot bloei komt’

Isa Hoes (50), actrice en schrijfster: “Het moment dat we onze vriendschap beklonken, herinner ik me heel goed. Onze zonen waren nog klein. We zaten in Patty’s tuin, de jongens speelden in een badje, renden rond in hun blootje en Pat en ik deden een wijntje. Toen nog een, en nog een. Gezellig. Toen de jongens, hun hoofdjes reikten amper boven tafel uit, meldden dat ze honger hadden, antwoordden wij anti-kookprinsessen zonder verdere uitleg dat ze maar even een banaan moesten eten. We keken elkaar aan, lachten en wisten, we zitten zó op een lijn. Patty heeft een heel prettige energie. Bij haar voel ik me ontspannen. Ze lift me een stukje. We gaan door dezelfde processen. We werken bijvoorbeeld allebei in een wereld waarin het draait om het plaatje, de buitenkant. Maar nu we ouder worden, voelen we dat het veel meer voldoening geeft als het om de binnenkant gaat. Quality time zoeken we bewust op. Patty en ik zijn alleenstaande moeders. Lang geleden spraken we tegen elkaar uit; we hebben niet die relatie die ons steunt of op ons wacht, dus laten we er voor elkaar zijn. Laten we elkaar helpen leuke dingen te doen. We eten samen en Patty neemt me mee naar een concert; tijdens de Dolly Dots-reünie sta ik vooraan te glunderen om hoe knap mijn vriendin is op dat podium. We nemen de ander mee op tripjes. Kortom: we zijn er voor elkaar.”

Dit is een gedeelte uit het interview uit Margriet 2018-07. Dit nummer nabestellen? Dat kan via magazine.nl.

null Beeld

Productie en styling | Brigitte Kramer

Tekst | Nicole Gabriëls

Fotografie | Ester Gebuis

Haar en make-up | Carla Rep, Bart Brom, Mettina Jager en Beppie van den Berg

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden