null Beeld

Drie vragen aan…Marten van Olst

null Beeld

Had Marten van Olst De dienstpieper onder eigen naam gepubliceerd, dan was zijn carrière als arts-assistent chirurgie vermoedelijk voorbij geweest. Zijn boek geeft een onthullende en soms schokkende kijk op hoe hij als jonge arts zijn weg moest zien te vinden in de ziekenhuiswereld. (The House of Books, € 16,95)

null Beeld

Waarom heb je besloten een boek te schrijven dat een fascinerend en onthutsend eerlijk beeld geeft van het reilen en zeilen in een ziekenhuis?

“Het geeft een bepaalde rust om ’s avonds te gaan zitten en gebeurtenissen die indruk op me maken op te schrijven. In mijn eerste jaar als arts-assistent maakte ik zo veel gekke, intense en ook prachtige dingen mee dat ik binnen de kortste keren een enorme verzameling ervaringen had opgeschreven. Teruglezend besefte ik dat ik niet de stoere, onbevreesde chirurg in spe was, die ik graag wilde lijken. Mijn persoonlijke ervaringen schetsten een veel echter beeld. De stap naar een boek leek toen niet meer zo groot.”

Als ‘dienstpieper’ heb je een chronisch gebrek aan tijd voor jezelf en de patiënten en er is weinig waardering van bovenaf. Hoe hou je dat vol?

“Ik had veel moeite om de balans te vinden tussen werk en privé. Ik probeerde mij maximaal te ontwikkelen als arts, maar verwaarloosde daardoor mijn relatie. Door schade en schande heb ik een betere balans gevonden.”

Beschouw je ‘dokter-zijn’ ondanks alles toch als het mooiste beroep?

“Op deze vraag kan ik ‘volmondig’ ja antwoorden!” a

Bestel dit boek nu!

Wij mogen 15 exemplaren verloten! Kijk op www.margriet.nl/mailenwin.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden