null Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Dit zijn jullie herinneringen aan jeugdvakanties: ‘Op de achterbank met een klef broodje ei’

Wat kunnen herinneringen toch mooi en dierbaar zijn! Zo ook die nostalgie die je voelt bij vakanties uit je jeugd. Wij vroegen jullie op onze Facebook-pagina welke herinnering jij hebt als je denkt aan de vakanties uit je jeugd. En er kwamen onwijs veel leuke, ontroerende én hilarische reacties binnen.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebook-pagina.

Lees ook:

Wat zijn de gevolgen voor je vakantie als Nederland vandaag rood kleurt?

Vakantienostalgie begint al onderweg

De leukste herinneringen aan vakanties uit je jeugd, beginnen natuurlijk al onderweg. Of dat nu de eerste keer vliegen was of een lange autorit naar Frankrijk, altijd was er wel wat te beleven. Els de Grave denkt bijvoorbeeld nog vaak aan de stops die ze met haar familie maakte langs de Duitse Autobahn. “Op een plaid de zelfgesmeerde boterhammetjes opeten. Met het minigaspitje aan om koffie te zetten.” En déze nostalgische herinnering van Anita Elings vast ook anderen bekend voor: “Op de achterbank van de auto met een klef broodje ei naar de cassettebandjes van mijn vader luisteren.”

Op pad in Nederland

Maar ook gewoon in Nederland waren de vakanties vroeger - én nu nog steeds - heerlijk. Een aantal herrinneringen van jullie gaan dan ook over dat soort tripjes. Zo vertelt Anneke Reichholdt: “Met zussen en vriendinnen acht dagen ‘tienertoeren’ door heel Nederland. En bij mooi weer gingen we dan naar Zandvoort aan zee.” Mieke Spijkerman had niet veel vakanties in haar jeugd, maar dat betekent niet dat ze geen mooie zomerherinneringen heeft: "Ik vergeet nooit het gevoel dat ik had als vijftienjarige, toen ik voor het eerst de zee zag in Noordwijk! Nog steeds mijn favoriete plek.”

Nog meer herrinneringen

Nog een greep uit de reacties:

  • Jacqueline Tenneij: “Ik denk aan een ieniemini tentje, waarin je liggend je veel te strakke spijkerbroek moest aantrekken.”
  • Lenie van der Kolk: “In 1973 ging ik mee met een jongerenreis naar Oostenrijk, waar ik mijn man ontmoette. We zijn nu bijna 48 jaar getrouwd.”
  • Leonique van der Meer: “Onze eerste vakantie in het buitenland vierden we in België. Mijn broertje en ik praatten de Belgen na. Vooral toen we batterijen moesten halen. ‘Pillekes’ noemen ze die in België. Wat hebben we erom gelachen.”

Beeld | Getty Images

Redactie MargrietGetty Images/fStop

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden