Margriet logo
Dit zijn de 10 meest gelezen persoonlijke verhalen op Margriet.nl in 2021 Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn de 10 meest gelezen persoonlijke verhalen op Margriet.nl in 2021

Er verschenen in 2021 prachtige verhalen in Margriet en op Margriet.nl. We hebben de tien meest gelezen persoonlijke verhalen op een rijtje gezet. Zoals het verhaal over Elsje, die haar kleinkinderen opvoedt. Of het interview met Mar Jan, één van de kinderen van Ruinerwold.

Benieuwd welke het meest gelezen werden? We zetten tien van de vele prachtige verhalen die we maakten voor je op een rij.

1. Elsje voedt haar kleinkinderen op: ‘Het enige waar we moeite mee hadden, is dat we geen opa en oma meer konden zijn’

Het is niet niks, als je zelf uit de kinderen bent en geniet van je vrijheid en elkaar, om dan weer te gaan opvoeden. Elsje Vos (58) voedt samen met haar man Cor (67) al negen jaar de vier kinderen (in de leeftijd van 13 tot 19) van haar dochter (36) op. In Margriet vertelde ze hoe dat is. “Het enige waar we moeite mee hadden, is dat we geen opa en oma meer konden zijn” Het interview met Elsje (op de foto boven dit artikel) is het best gelezen persoonlijke verhaal op Margriet.nl. Het verhaal kun je online lezen.

2. Ilona nam afscheid van Peter R. de Vries in Carré: ‘Nu moet Royce, net als ik, zonder vader naar Ajax’

In heel Nederland werd dit jaar geschokt gereageerd op de moordaanslag op Peter R. de Vries. Zijn publieke afscheid in Carré werd door zo’n 7.500 mensen bezocht. Coördinator eindredactie Ilona Oerlemans was één van hen. Ze deed haar verhaal op Margriet.nl en dat werd goed gelezen. Haar persoonlijke verhaal lees je online terug.

3. Brenda’s dochter werd onverwacht ziek en overleed binnen enkele dagen

Brenda’s dochter werd uit het niets heel ernstig ziek en overleed binnen enkele dagen. Een onvoorstelbaar groot verlies. Brenda vertelde haar verhaal in augustus en het bereikte veel lezeressen. “De eerste periode na Lisa’s overlijden sliep ik nauwelijks. Mijn prachtige meisje, zo ineens uit de tijd gerukt.” Het indrukwekkende verhaal lees je online.

4. Vera heeft de ziekte van Hashimoto: ‘Die trage schildklier veranderde álles aan mijn leven’

De maand januari is Thyroid Awareness Month, een maand waarin verschillende organisaties stilstaan bij schildklierklachten. Problemen met de schildklier worden vaak niet herkend en kunnen juist daardoor voor flink wat ellende zorgen, weet ook ervaringsdeskundige en orthomoleculair therapeut Vera Kamphorst van Happy Hashimoto. Ook op Margriet.nl stonden we stil bij deze maand, en spraken we Vera. Haar persoonlijke verhaal lees je hier terug.

5. Sanne nam haar dochter in huis tijdens lockdown

We begonnen 2021 helaas ook in de coronapandemie, en aan het begin van het jaar vertelde Sanne haar verhaal op Margriet.nl. Vijf jaar lang schreef Sanne Kloosterboer in Margriet columns over haar leven als moeder van de meervoudig gehandicapte Yaël. Hoe ging het nu met hen? Yaël kwam tijdelijk weer thuis wonen. Lees het verhaal van Sanne online.

Lees ook:
Deze gebeurtenis uit 2021 stijgt voor Helene boven álles uit

6. Esther: ‘Ik ontdekte op ons eenjarig jubileum dat hij dubbelspel had gespeeld’

Bedrog kan relaties enorm schaden. Toch is een toekomst samen daarna niet uitgesloten, weet Esther (53). Tijdens een etentje voor hun jubileum bleek dat de man met wie ze een jaar samen was, tijdens hun relatie ook het bed met een ander deelde. Toch gingen ze samen verder: ondanks dat dubbelspel, zijn ze nu al jaren getrouwd. Dit goed gelezen verhaal lees je hier.

7. Edwin schrijft een brief aan zijn Bibian: ‘Kanker heeft mij nooit doen twijfelen aan mijn liefde voor jou’

Bibian Mentel overleed in 2021 op 48-jarige leeftijd. Ook voor ons was ze een voorbeeld als gasthoofredacteur van Margriet 12. Haar echtgenoot Edwin Spee schreef in Margriet een ontroerende brief aan Bibian. ”Ik ben gevallen voor je prachtige lach en stralende ogen, verliefd geworden op het ietwat verlegen meisje dat niet beseft hoe superstoer ze is en gaan houden van de warme vrouw die altijd klaarstaat voor iedereen. Of je nu op een snowboard staat of dat ik je moet voortduwen in een rolstoel, voor mij blijf jij altijd mijn stoere, lieve Bieb.” De hele brief van Edwin kun je online lezen.

8. Mar Jan was één van ‘de kinderen van Ruinerwold’: ‘Bang dat ik nooit meer daglicht zou zien, ontvluchtte ik het huis’

Met ingehouden adem keken we afgelopen jaar naar de documentaire De kinderen van Ruinerwold. Een gesprek met de oudste dochter van het gezin uit Ruinerwold, Mar Jan van Dorsten, en documentairemaker Jessica Villerius. Mar Jan leefde jarenlang met een groot geheim, dat in 2019 ineens wereldwijd nieuws werd. In de laatste maand van 2021 vertelden Mar Jan en Jessica hun verhaal in Margriet. Het bereikte ook online een groot publiek. Het indrukwekkende interview lees je online.

9. Petra wilde geen oma worden: ‘Ik ben heel bang voor kinderen’

Wist je dat Margriet ook een podcast maakte in 2021? Hierin vertelde bijvoorbeeld Petra haar verhaal. Zij hoopte eigenlijk helemaal geen oma te worden en ineens kreeg ze toch de rol die ze niet ambieerde. Zelf was ze liever ook geen moeder geweest. Haar verhaal lees en luister je hier.

10. Jorma werd gezelschapsdame: ‘Ik laat me niet meer gratis naaien’

Tot slot nog een verhaal uit de podcast van Margriet, dat door lezeressen veel gelezen en beluisterd werd. Het is het verhaal van Jorma, die sinds haar 44e gezelschapsdame is. “Daten leuk, mannen leuk, seks fijn, maar ik laat me niet meer gratis naaien.” Jorma’s verhaal kun je hier lezen en beluisteren.

Beeld | Getty Images

Merel SchutGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden