null Beeld

Dít is het belangrijkst in het leven van Jaïr Ferwerda

Jaïr Ferwerda (44) is bekend als politiek verslaggever bij Jinek, Beau en Humberto. Voor zijn nieuwe programma Hai Society gaat hij op bezoek bij welvarende landgenoten in oorden als Saint-Tropez, Monaco en Curaçao. Het programma is elke zondag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Jaïr Ferweda

“Het belangrijkst in mijn leven zijn mijn vrouw en twee dochters van zes en tien. Bij ons thuis is het altijd een gezellige boel. Er komen vaak vriendinnetjes van mijn dochters over de vloer om te eten of te logeren. We hebben een open huis en iedereen is welkom. Die gezelligheid maakt het voor mij heerlijk thuiskomen na een lange werkdag.”

null Beeld

Padel

“Padel is een combinatie van squash en tennis. Het is een enorm verslavend spelletje. Ik speel het met een vast groepje vrienden, de een nog fanatieker dan de ander. Laatst brak iemand zelfs z’n teen. Vooral de actie is leuk aan deze sport. Je hoeft niet telkens ballen te rapen, zoals bij tennis, en het is gelukkig iets minder vermoeiend dan squash. Eigenlijk de perfecte mix dus van die twee.”

Bakkum

Op de camping in Bakkum hebben we een stacaravan. Niets is fijner dan daar de barbecue aansteken, met de buren een flesje wijn openen en uren tafelen. Ook fietsen we graag door het Hollandse duingebied en vind ik het heerlijk om ’s ochtends een duik te nemen in de zee om de dag fris te beginnen.”

null Beeld

Carnaval

“Ik woon in Amsterdam, maar kom oorspronkelijk uit Brabant. Eens in het jaar ga ik terug om carnaval te vieren met vrienden. Dat doen we al meer dan twintig jaar. Dan eten we eerst boerenkool bij tante Coby en ome Martin en gaan we daarna naar het Oranjebal in Helmond. Het hangt echt van traditie en rituelen aan elkaar. Ik kijk er nu alweer naar uit.”

Mensen ontmoeten

“Het mooist aan mijn vak en de journalistiek vind ik dat je altijd nieuwe mensen ontmoet en op de meest verrassende plekken komt. Voor mijn nieuwe programma Hai Society bezocht ik Nederlanders in luxueuze oorden. We gingen langs bij exclusieve clubs en stonden op de duurste boten. Iets heel anders dan het werk als politiek verslaggever. Juist deze afwisseling vind ik fijn.”

Tekst | Tara Beck

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden