Margriet logo
Déze plannen hebben Margriet-lezeressen in 2022: ‘Ik ga de politiek in’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze plannen hebben Margriet-lezeressen in 2022: ‘Ik ga de politiek in’

Eind van het jaar is het vaak tijd voor wat (zelf)reflectie. We vroegen Margriet-lezeressen wat zij anders doen in 2022 en wat hun plannen zijn voor het nieuwe jaar.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebookpagina.

Op kantoor werken

Lezeres Yvonne de Gooijer vertelt dat ze haar thuiskantoor wekelijks even wil verlaten in 2022: “Misschien weer één keer per week op kantoor werken…” Jolanda Steenbrugge heeft grootse plannen: “Onze grondrechten in ere herstellen en daarmee onze vrijheid: ik ga de politiek in.”

Jacqueline Tenneij heeft een goed voornemen op persoonlijk vlak: “Ik hoop in het nieuwe jaar ook eens ‘nee’ te leren zeggen, maar dat wordt nog een hele klus.” Lezeres Madeleine Maas: “Ik ga proberen om als ik het moeilijk heb, Jezus in gedachten erbij te betrekken.”

Lees ook:
Hier zijn Margriet-lezeressen dankbaar voor: ‘Dankzij mijn mams kwam ik niet op straat te staan’

Minder spullen in huis

Gerda Lahyani wil volgend jaar ‘ontspullen’: “Ik wil ‘minimaliseren’. We hebben veel te veel spullen, dat kan minder.” Lezeres Liliane van D. wil in haar sociale leven investeren: “Bewuster mijn sociale leven koesteren. Door corona zijn sommige contacten wat ‘verslapt’.”

Beter voor zichzelf zorgen

Ivan Bouwens heeft ook een positief plan: “Ik ga nog meer genieten van mijn leven. Blijf positief. Er is zo veel moois om ons heen.” Tot slot wil Conny Ruiter meer voor zichzelf opkomen volgend jaar: “Ik roep het elk jaar en het lukt me bijna nooit. En dus waag ik opnieuw een poging: beter voor mijzelf opkomen en beter voor mijzelf zorgen.”

Beeld | Getty Images

Deze artikel verscheen eerder in Margriet 54/55 – 2021. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl.

Merel SchutGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden