Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 1 / zaterdag / 71,5 kilo

detox-smoothies.png

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 1 / zaterdag / 71,5 kilo

Deze verder zo doodgewone zaterdag zal de geschiedenis ingaan als mijn eerste afbouwdag in De Grote Schoonmaak, ook wel ‘detox’ genoemd. Komende vrijdagmiddag, dag 7, ga ik naar Egmond aan Zee om in een fijn hotel gedurende een weekend op alle fronten te ontgiften.

In de weken voor vertrek moet ik langzaamaan stoppen met koffie, zwarte thee, frisdrank, alcohol, suikers en sigaretten. Roken doe ik al heel lang niet meer, frisdrank heb ik altijd zo zonde van de calorieën gevonden dat we het niet eens in huis hebben, thee drink ik in alle soorten en maten, dus de zwarte thee laten staan zal ook geen moeite kosten. Alcohol is een interessante kwestie; ik heb geleerd dat dagelijks twee glazen wijn heel goed voor het hart was, een wetenschap waar ik altijd gretig gebruik van heb gemaakt. Trouwhartig dronken mijn vriend en ik elke avond wijn bij het eten en vaak nog eentje in de loop van de avond.

Gezondheid!

Tot ik ontdekte dat vrouwen vanaf een jaar of 45 niet meer dan vijf eenheden alcohol PER WEEK zouden moeten drinken en mijn vriend last kreeg van slaapproblemen; toen stopten wij – oké, na een bescheiden geestelijke inzinking – met de dagelijkse inname. Dat bleek trouwens veel makkelijker te zijn dan alleen op maandag en dinsdag geen wijn bij het eten, wat we aanvankelijk deden! Wij drinken nu alleen nog tijdens ‘gelegenheden’. De ene week is dat iets meer dan vijf drankjes, de andere keer minder. Ik was blij te merken dat dit zo moeiteloos verliep; geen alcoholprobleem in mijn leven – check!

De suiker is een interessant hoofdstuk, omdat we inmiddels weten dat dat OVERAL in zit, maar als het gaat om snoepgoed en taart, ben ik best een brave hendrik. Het lekkere snacken zit bij mij meer in de hartige hoek (maar inderdaad, als je de ingrediëntenlijstjes doorneemt, duikt de suiker altijd wel weer ergens op), al vind ik twee speculaasjes op een bleke boterham met roomboter een ongelooflijke traktatie, doet alleen al de gedachte aan schuimtaart me het water in de mond lopen (met een beetje mokka, dat licht taaie eiwitschuim, oh en ah, de hazelnoottaart van Maison Kelder, sta mij bij!!!) en kan ik maar beter geen drop in de kast hebben.

Goed, een brave hendrik dus waar het zoet betreft.

Ik moet het gewoon niet in huis hebben, dan gaat het allemaal best en zeg nou zelf: hoe vaak belandt die befaamde hazelnoottaart voor je snufferd? Bij mij precies één keer per jaar (half juni, ik kijk er nu al naar uit), dus ach.

Even mijn zoon laten weten dat hij zijn pakken speculaas uit de aanbieding in zijn schooltas moet houden – evenals zijn voorraden gemengde-snoepmix-van-winegum-en-drop-en-duo’s.

Dan – tot slot – het hoofdstuk koffie.

Oooh, de koffie…

Lees verder: Detox Dag 2

 

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!
Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Ook interessant