Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 9 / zondag

hoe-gezond-zijn-appels.png

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 9 / zondag / geen weegschaal in het hotel

Tijdens onze ochtendsap verschijnt Petra2 met matjes en ballen in de lobby. Onderweg had ze een sneeuwbui gezien die ons nog niet heeft bereikt, maar die wel deze kant op komt. Het heeft nu geen zin om naar buiten te gaan – en als zij dat zegt, kunnen we er blind van uitgaan dat pilates in een bovenzaaltje een verstandiger idee is. Ook vandaag heeft ze voor iedereen alternatieven bij de hand en ze geeft ons een aantal oefeningen op papier mee naar huis. Die moeten ons soepel houden en kunnen ook tijdens het tv-kijken worden uitgevoerd.

Aan het begin van de middag drinken we nog gezamenlijk een sapje en wisselen we uit wat dit weekend voor ieder van ons heeft gedaan. Tegen de tijd dat we afscheid van elkaar nemen is het alsof we hier zaten met een groepje oude vrienden, zo vertrouwd voelt het.

Ik bel vanuit de auto naar het thuisfront met de praktische vraag of we lekkere, stevige appels in huis hebben, want dat is het eerste wat ik straks ga eten. Ik verheug me erop en moet zeker weten dat het niet zo’n melig kreng is…

Lees verder: Detox Dag 10

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!
Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Ook interessant