null Beeld

Detox: dag 7 / vrijdag / 70,2 kilo

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 7 / vrijdag / 70,2 kilo

Nog iets geheel nieuws: ik word ’s morgens eerder wakker dan de wekker. Het zonnetje is weliswaar al aan het opgaan, maar het alarm is nog niet opgestart als ik kwetterend het bed verlaat en mij opmaak voor een nieuwe dag. Mijn vriend bekijkt me met open mond en vraagt zich af of er een nieuw batterijtje in mij is geplaatst.

Ja, ik sta er zelf ook van te kijken.

En het houdt aan, ook als ik voor de kinderen eitjes met ham bak en tosti’s maak. Ben ik een feeder aan het worden? Zo één die zelf krankzinnig gezond door het leven huppelt en voor haar omgeving de vetste gerechten maakt?

Vandaag is de dag aangebroken dat ik thuis nog slechts rauwe groenten en fruit gebruik. Mijn ontbijt is derhalve een smoothie van mango, banaan en diepvries zomerfruit, beslist geen straf. Zo meteen naar de schoonheidsspecialiste en dan door naar Egmond.

Ze kennen me zondagavond niet meer terug!

Die middag:

De weersvoorspellingen voor dit hele weekend zijn heel geschikt om je jankend in de ijskast terug te trekken. Als ik arriveer bij Strandhotel Golfzang, is er een stevige storm opgestoken. Maar nu er een gezonde, optimistische trol in mij is komen wonen, vat ik dat op als een veelbelovend begin, zelfs in de wetenschap dat de strandwandelingen ALTIJD doorgaan. Het is een verrukkelijk hotel, superhip ingericht, ruim. En mijn kamerraam biedt uitzicht op de schuimende zee en spectaculaire grijze, bruine en wittige luchten. Het is het laatste wat je zou verwachten, maar het ziet er buitengewoon uitnodigend uit. Tot vijf uur heb ik de tijd aan mezelf en na enig twijfelen besluit ik toch binnen te blijven met een groot glas kruidenthee (in een groot aantal smaken aanwezig) met mijn voeten op het tafeltje in een fauteuil met uitzicht op zee. Relax!

17.00 uur

Ik maak kennis met de andere deelnemers en daarbij krijgen we ons eerste sap: een ruime hoeveelheid lekker dikkig appel- en perensap met kaneel. We zijn met z’n vijven en de redenen om hier te zijn, verschillen: opfrissen, een nieuwe start maken, afvallen, onderzoeken waar de huidproblemen vandaan komen en een reiniging ondergaan om alle ellende van het afgelopen jaar (met chemo) af te sluiten. Al tijdens onze eerste wandeling door het dorpje nemen we alle mogelijke succesrecepten door. “Eten en recepten zijn tijdens detox-weekends meestal een van de belangrijkste gespreksonderwerpen,” zegt Petra grinnikend. Verrassend genoeg zijn het wel gezonde recepten en etenswaren die de revue passeren, en verlangt niemand naar grote hoeveelheden gebraden haan, friet of appeltaart. Zelfs ik niet.

Om 19.00 uur volgt er nog een sap met wortel, spinazie, bleekselderij, appel en limoen, en zijn we na een geleide meditatie de rest van de avond vrij om te doen wat we willen.

Dat wordt lekker lezen op bed.

Lees verder: Detox Dag 8

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!

Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden