Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 4 / dinsdag / 71,6 kilo

boerenkippensoep.png

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 4 / dinsdag / 71,6 kilo

De hoofdpijn is ’s morgens bij het opstaan beslist minder dan gisteren, maar er zit nog steeds een royale zak wattenbollen in mijn hoofd. Dat ik mijn koffieloos bestaan doorzet en volhoud, komt vooral door de stok achter de deur van dat weekend; in een fijn hotel aan zee wil je niet twee dagen als een slaapwandelaar rondsjokken en nu is het toch een soort opdracht van buitenaf, wat het makkelijker maakt dan wanneer ik het helemaal op eigen houtje doe en tegenover niemand verantwoording hoef af te leggen.

En ja, ik wéét dat dat het laatste is wat Petra zal vragen – tekst en uitleg -, maar toch voelt dat wel zo. Voor de buitenwereld iets ‘moeten’ omdat het zo is afgesproken, kost mij aanmerkelijk minder moeite dan mezelf iets opleggen en me daar aan houden. Heel suf natuurlijk, want dit soort keuzes maak je voor jezelf en voor niemand anders; wie kan het íéts schelen of ik 67 of 72 kilo weeg? O, wacht, ja, mijn lieve man, die elke nacht mijn gesnurk aan moet horen! Maar zelfs daarin is hij heel tolerant en het maakt hem beslist niet uit of ik wel of geen koffiedrink.

Enfin, verder moet ik langzaam eten, goed kauwen, kleine porties nemen en niet drinken tijdens het eten. Langzaam eten doe ik al zo erg dat mijn zoon me tijdens het eten regelmatig aanspoort dat ik verdomme op moet schieten omdat hij van tafel wil.

Ik ben ervan overtuigd dat soep en langzaam eten mijn redding zijn op het gebied van niet helemaal dichtgroeien en dat verhoudt zich erg goed tot het afbouwlijstje, waarop verder staat:

Dagelijks 2 liter water en 1 liter kruidenthee drinken. Dat laat ik meteen los; die kruidenthee is geen probleem, daar kan ik ook twee liter van op, maar hele glazen koud water vind ik niet te doen.

Dagelijks 30 minuten lichaamsbeweging en waar mogelijk meer ontspanning en rust inbouwen. Ehhhhh, zou ze ’s avonds voor de tv hangen ook meerekenen als ontspanning?

En vanaf vandaag naast de voornoemde afbouw: geen zout, koekjes, snoep, zoet broodbeleg, kant-en-klaarproducten en de hoeveelheid brood halveren.

Lees verder: Detox Dag 5

 

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99! Je kunt ‘m ook bestellen!

 

Ook interessant