null Beeld

Detox: dag 3 / maandag / 71,9 kilo

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 3 / maandag / 71,9 kilo

Met 71,9 kilo is mijn BMI 25,7 en daarmee zit ik met mijn hele hebben en houden in het vakje OVERGEWICHT. Met 67,5 kilo val ik niet alleen in de categorie GEZOND GEWICHT, ik krijg er een bonus bij: met dat lichaamsgewicht is het ook weer afgelopen met mijn gesnurk. Ja, je leest het goed. Dit was een grote ontdekking die we bij toeval deden. Elk onsje erbij betekent in mijn geval meer nachtelijk geraas. Mijn vriend duwt mij dan om, zodat we allebei wakker zijn en omdat ik alles van lijnen, kilo’s en calorieën weet, kan ik je vertellen dat een slechte nachtrust DESASTREUS is voor het hongergevoel.

Om deze noodlottige vicieuze cirkel te doorbreken heb ik het afgelopen jaar vele lijnpogingen gedaan en ben langzaam tot het besef gekomen dat ik hulptroepen in moet roepen. Zo kwam ik bij Petra’s RESET terecht en zodoende is deze verder zo doodgewone maandag mijn eerste dag zonder koffie.

Ik zit op de redactie van Margriet, omringd door vele soorten kruidenthee en heb het de hele dag razend druk met geen koffie drinken. Hoofdpijn heb ik ervan en de meegenomen paracetamol helpt daar niet tegen. Net zomin als thee en water drinken; het zijn gewoon ontwenningsverschijnselen in de vorm van een zware band om mijn hoofd en het gevoel te slaapwandelen. Ik hoop echt dat ik mijn werk gewoon goed doe, maar twijfel er nogal over en verlang heftig naar mijn bed.

In de lunchpauze neem ik een groentesoep en een salade van gemengde sla, een ei, een halve avocado, pittenmix, twee gedroogde tomaatjes op olie, tuinkers, peterselie en bieslook en een goede schep chiazaad door de dressing. Zeer bevredigend - qua smaak, maar ook voor mijn gevoel van verzadiging. Ik kan met een goedgevuld buikje weer aan de slag en neem voor in de loop van de middag nog een appel mee naar boven.

Lees verder: Detox Dag 4

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!

Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden