Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 2 / zondag / 71,8 kilo

koffietentjes.jpg

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 2 / zondag / 71,8 kilo

Ik ben geen groot koffiedrinker, maar wel een vasthoudende. Ik móét een uurtje na mijn ontbijt een kopje koffie. Tijdens een vakantie in, pak ‘m beet, Turkije, drink ik desnoods het daar gebruikelijke glaasje koffie-met-drab of een oploskoffie. In dit soort omstandigheden heb ik genoeg aan één per dag, normaal drink ik er twee of drie. Het is kortom een bescheiden verslaving. Gisteren heb ik er met het oog op een rustige afbouw één genomen met opgeschuimde melk, dat doe ik vandaag nog een keer. Verder vieren we vandaag de verjaardag van het halfzusje van mijn zoon, dus daar ga ik mijn laatste alcoholische consumptie voor de komende weken nuttigen. De taart laat ik aan mijn neus voorbijgaan en omdat ik erg de neiging heb dit soort afwijkend gedrag te verklaren, leg ik iedereen uit hoe een detox werkt.

En inderdaad, dat dat precies is wat ik ga doen en dat ik nu in de afbouw zit.

Men kijkt mij meewarig aan.

Ik doe zo’n beetje de hele middag over mijn glaasje prosecco en heb het gevoel alsof ik zwaar aangeschoten ben. Niks meer gewend hè, dan kan het hard vallen…

Noten mag ik naar hartenlust eten en goddank zijn die in ruime hoeveelheden aanwezig – eigenlijk kan ik nu nog alles eten, maar ik ben ook alvast gestopt met brood en kaas – dat kost niet te veel moeite en zo heb ik nu al iets om mezelf stevig mee op de borst te slaan.

Ik wil drie kilo kwijt – om meerdere redenen.

Lees verder: Detox Dag 3

 

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!
Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Ook interessant