Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 16 / zondag / 69,7 kilo

coq.png

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 16 / zondag / 69,7 kilo

Direct als ik fris en fruitig en érg vroeg wakker word, weet ik wat me te doen staat voor de zondagmorgen: een thee, een verse jus d’orange en een zachtgekookt eitje nuttigen. Met een boterhammetje erbij. Ik heb er zin in en spring kwiek het bed uit. Mijn energiepeil is nog steeds aanmerkelijk hoger dan normaal en mijn huid ziet er nog steeds uit als nieuw.

’s Avonds eten mijn vriend en ik bij vrienden die we vaak genoeg zien om genadeloos direct tegen elkaar te zijn. Ze vinden unaniem dat ik er geweldig uitzie, waarna ik langdurig van wal kan steken over de heilzame werking van een detoxkuurtje.

“Wat zit jij voor krankzinnige geluiden te maken?” vraagt José tijdens het eten (klassieke coq-au-vin, gegratineerde aardappels, salade en sperziebonen. Met rode wijn erbij). Ik vertel haar dat dit vermoedelijk nog steeds bij de overgang van detox naar gewoon eten hoort en vraag bezorgd of alle aanwezigen mij horen knorren, piepen en ruisen. Voor mijn gevoel maak ik veel minder geluid dan afgelopen vrijdag. Maar men knikt bevestigend, ze kunnen niet om mijn toeters en bellen heen. Hum.

Laten we maar zeggen dat er veel is gebeurd in mijn lichaam en dat de mogelijkheid bestaat dat het nog even door rommelt. Moet ik dit mijn oude vrienden nog laten weten?

Dit was het laatste blog in de detox-serie van Juliëtte. Het overzicht van alle blogs lees je op margriet.nl/detox.

Ook interessant