Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 15 / zaterdag / 69,9 kilo

5-manieren-om-je-bruin-vet-te-activeren-en-sneller-af-te-vallen.jpg

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 15 / zaterdag / 69,9 kilo

Ik denk dat ik ervan uit kan gaan dat mijn gewicht rond de zeventig kilo blijft schommelen. Daarmee is mijn BMI op 25 geland, wat de Hartstichting een gezond gewicht noemt. Drie pond eraf is helemaal niet slecht voor een kleine twee weken op het eten letten, al is het niet de geplande drie kilo. Je zou zeggen: ga nog even door, maar de ellende is dat er direct een vraatzuchtige Rupsje Nooitgenoeg in mij komt wonen zodra ik iets ben afgevallen en weer ben overgestapt op het gewone leven. Eigenlijk breekt dan de lastigste periode aan; weerstand bieden aan alles wat er in huis ligt aan koekjes, chocolade, kaas, worst en alles waar een mens verder snel zwaarder van wordt. Proberen te denken aan andere zaken dan eten, eten, drinken en eten. En snoepen en snacken.

Wat is dat toch, dat je lichaam altijd zo snel mogelijk terug wil naar de oude situatie? Ik bedoel, drie pond eraf is nou ook weer niet zó veel dat je kunt spreken van een ingrijpende verandering. Een koffietje maar. Met opgeschuimde melk, ook heel goed tegen het hongergevoel!

Lees verder: Detox Dag 16

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!
Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Ook interessant