Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Detox: dag 12 / woensdag / 69,7 kilo

hoe-gezond-zijn-rijstwafels.jpg

Juliëtte weegt al jaren 69 à 72 kilo en wil wat afvallen. In het immense aanbod van dieetmethodes, -goeroes en -boeken valt de keuze op het detoxprogramma van RESET, onder leiding van Petra de Vreede. Ze houdt haar successen en frustraties bij in een blog.

Dag 12 / woensdag / 69,7 kilo

Dit vind ik nou echt heel jammer. Ik sta nog steeds fris en wakker op, blijf dapper tegen mezelf roepen dat ik van tevoren wíst dat de dalende lijn op de weegschaal geen blijvertje zou zijn, maar het was wel prettig geweest als de golfbeweging in mijn gewicht de andere kant op was gegaan.

juliette-geen-verpakkingBeweging, dat is wat ik nodig heb. De buienradar sluit zich aan bij de rotgeintjes van mijn weegschaal en geeft één lange reep smerig weer over Utrecht aan, maar mooi dat ik me daar niks van aantrek. Ik fiets naar de eerste verpakkingloze winkel van het land om eindelijk eens uit te zoeken hoe dat werkt. Wat ze verkopen is grotendeels biologisch en deze te gekke winkel past in zijn geheel geweldig bij mijn huidige leefstijl. Het hoogtepunt vind ik de pindakaasautomaat – jammer dat wat eruit komt niet echt aansluit bij afvallen. Maar omdat het louter gestampte pinda’s zijn, zonder enige toevoeging, neem ik wel een potje mee – heel detox. Op een rijstwafel, met plakjes komkommer en een beetje sambal.

Mijn zoon kookt vanavond voor de familie: wraps met kip, bonen en gehakt, dus ik houd het nog even bij een rijkgevulde salade en een kommetje courgettesoep. En ’s avonds nog steeds heel veel kruidenthee.

Lees verder: Detox Dag 13

 

Margriet Slank special 2016 ligt vanaf nu in winkel voor  €4,99!

Of bestel de Margriet Slank Special online!
Lees het complete dagboek via margriet.nl/detox

Ook interessant