null Beeld

De leukste kijk- en luistertips van Chantal Janzen

Chantal Janzen (37) is met het derde seizoen van Chantal blijft slapen en het tweede van Het collectief geheugen weer volop op de televisie te bewonderen. Waar kijkt en luistert ze zelf graag naar? En welk boek ligt er op haar nachtkastje?

Lezen

“Op dit moment ligt Lieve van Ronald Giphart op mijn nachtkastje. Zijn schrijfstijl spreekt me aan, omdat hij normale, alledaagse dingen zo mooi kan beschrijven. Ook lees ik graag boeken van Martin Bril. Hij was, net als ik dat ben, een groot liefhebber van Frankrijk.”

Kijken

“Als het even kan, kijk ik graag naar De wereld draait door en naar Carlo’s tv café. En ik wil geen aflevering missen van Ik vertrek. Als het me niet lukt om op donderdagavond voor de buis te zitten, kijk ik het later die week terug. Verder volg ik eigenlijk niet zo veel, ook geen series. Als ik een aflevering van iets ga kijken als ik in bed lig, val ik in no time in slaap. Ik heb wel een paar afleveringen gezien van House of cards, maar in de slaapkamer doe ik toch liever andere dingen.”

Luisteren

“Ik luister graag naar jazz, en ben een enorme Frank Sinatra-fan. Ik luister vooral graag naar zijn live-opnames. Verder houd ik van singer- songwriters, maar Bruno Mars vind ik ook leuk. Mijn zoon en ik dansen geregeld in de keuken op zijn laatste liedjes. Een van mijn favoriete nummers allertijden is How do we keep the music playing van Michel Legrand. De tekst gaat over hoe we de liefde kunnen laten leven, en hoe we het leven laten doorgaan.”

Chantal blijft slapen zie je elke donderdag om 20.30 uur en Het collectief geheugen elke zaterdag om 22.00 uur op RTL 4.

interview: didy kurc

Dit komt uit Margriet 48/49-2016, je kunt deze bestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden