Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De Kerstfavorieten van Adelheid Roosen

adelheid.jpg

Actrice en theatermaker Adelheid Roosen (57) zet voor Margriet haar Kerstfavorieten op een rij. Waar houdt zij van tijdens de feestdagen?

Beste tijdsbesteding op Kerstavond

“Dwalen door steden en straten. Als het donker wordt en je overal naar binnen kunt kijken. Het ultieme kerstgevoel beleef ik door ernaar te kijken.”

Beste jeugdherinnering

“Naar de Latijnse mis. Voor mijn moeder een hoogtepunt. Ik heb mijn lage stem van haar geërfd en vreemd genoeg kon zij ook heel hoog zingen. Haar meezingen was míjn hoogtepunt. Dat vond ik fascinerend en grappig.”

Beste traditie

“Elk jaar met andere ontmoetingen. Dat is mijn traditie. Een jaar of tien geleden vierde ik Kerst met vriendin Iteke Weeda. Toen hebben we ergens eten gehaald en zijn we eindeloos gaan rijden. In de haven van IJmuiden peuzelden we ons kerstmaal op.”

Beste kerstlocatie

“Het oude kasteel van mijn vaders peettante Anneke in Limburg. Wij kinderen stormden van de houten trappen, gleden van de leuningen, verstopten ons in de kelders en zaten achter konijnen aan in het bos.”

Beste gezelschap

“De laatste tien jaar van haar leven woonde mijn moeder in een zorghuis. De vieringen daar waren heel bijzonder want je bent één grote nieuwe familie. Daar ontdekten we nieuwe tradities en ontmoetten we steeds weer nieuwe mensen.”

Kerst dit jaar

“Ik zit met twee acteurs op Cyprus om research te doen voor onze voorstelling WijkSafari. De gastvrijheid is daar heel groot, dus ongetwijfeld proeven we hoe Cyprioten Kerst vieren.”

Fotografie: Iris Planting

Het volledige interview lees je in Margriet 50. Vrijdag in de winkel en online te bestellen.

M50 Cover Maaike.indd

Ook interessant