Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van zangeres Wende

wende.jpg

Zangeres Wende (37) vertelt over de bijzondere geluksmomenten in haar leven. Wende treedt van 7 tot en met 19 januari tien keer op met het Amsterdam Sinfonietta in de nieuwjaars- tournee Breder dan klassiek

Brief

“Toen ik op de middelbare school in Zeist zat, deed ik auditie voor de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Het moment dat ik de toelatingsbrief uit onze
 brievenbus haalde, kan ik me in slowmotion herinneren. Ik liep door onze mooie voortuin, deed de groene klep open, pakte de brief, las dat ik was toegelaten en voelde dat mijn leven op dat moment veranderde. Ik was intens gelukkig.”

Verjaardag

“Mijn verjaardag vieren vind ik echt heel leuk: met mijn vrienden, taart met 
vuurwerksterretjes erop en zingen!”

Romeo & Julia

“Op mijn vijftiende kreeg ik van mijn moeder een cd met Romeo en Julia van Prokofjev. Ik was meteen onder de indruk van de kracht van de compositie en  natuurlijk het verhaal van de onmogelijke liefde. Toen ik 24 was, nam mijn vriendje mij als verrassing mee naar een uitvoering gedirigeerd door Valeri Gergiev. Ik heb dat hele concert lang gehuild omdat ik het zo overweldigend mooi vond.”

Maxi

“Toen in 2010 mijn nichtje Maxi werd geboren, ben ik meteen in de trein gesprongen om haar te gaan bekijken. Ik was zo trots op mijn broer en vond het zo bijzonder om hem voor het eerst als vader te zien! Ik was meteen verliefd op zijn kleine frommeltje. Later heeft ze nog een broertje gekregen, Roef. Ik houd zielsveel van die kinderen.”

Verliefd

“Ik ben heel romantisch, maar vanaf mijn eerste relatie is het bergafwaarts gegaan met mijn ideaalbeeld van ‘lang en gelukkig’, tot ik niet meer in de liefde geloofde. Toch werd ik een jaar geleden voor de vijfde keer verliefd en dat was een heerlijk gevoel. Ik merk dat ik nu realistischer dan vroeger in een relatie sta, zonder dat het iets afdoet aan de romantiek. Ik neem geen voorschot op een breuk, maar weet wel dat ik niet helemaal kapot zal gaan als zoiets gebeurt.”

Ontmoeting

“Ik word er gelukkig van als ik iemand ontmoet en me verbonden voel. Dat had ik begin dit jaar met Typhoon. Ik mocht op 4 mei een voorstelling maken in Carré voor Theater na de Dam en wilde dat met hem doen. We daagden elkaar uit risico  te nemen. Hij moest van mij Laat me niet alleen van Brel zingen, ik kreeg van hem I wish I knew how it feels to be free van Nina Simone. We vonden dat allebei eng, iets buiten onze comfortzone, maar voelden ons tegelijk gedragen door elkaar. Het werd een fantastische avond.”

“Ik heb dat hele concert lang gehuild omdat ik het zo overweldigend mooi vond.”

Beeld: ANP

Ook interessant