null Beeld

De geluksmomenten van zanger Martin Buitenhuis (Van Dik Hout)

Martin Buitenhuis (48) is zanger van Van Dik Hout. De band toert vanaf 
3 maart langs de Nederlandse theaters met hun grootste hits. 


Zee

“Ik heb een onwijs gelukkige jeugd gehad in Den Helder, waarin de zomers oneindig leken te duren en de zee altijd dichtbij was. Ik speelde veel achter de dijk op die grote basaltblokken en aan de overkant van het water kon ik Texel zien liggen. Mooie herinneringen zijn dat.”

Gitaar

“Het moment waarop mijn broer een gitaar had gekocht en ik erop ging spelen, is achteraf gezien een groot geluksmoment geweest. Eerder kocht ik van mijn zakgeld altijd al lp’s: van reggae en ska tot The Beatles, The Rolling Stones en The Doors. Ik ontwikkelde een enorme liefde voor popmuziek. Toen die gitaar in huis kwam, heb ik niet meer gerust tot ik zelf ook kon spelen. Ik deed akkoordjes van de lp’s na en zong er ook bij. Daar begon mijn muzikale leven pas echt.”

Hardlopen

“Vroeger heb ik intensief gevoetbald en sindsdien kan ik niet meer zonder sport. Zwemmen, fietsen, rennen, ik vind het allemaal lekker om te doen. Hardlopen schoont mijn hoofd op en tijdens een duurloop kan ik in gedachten heel goed teksten uitwerken. Geef me daarna een warme douche en een uitsmijter met spek en je maakt me erg gelukkig.”

Dochters

“Het is een grote luxe als je de tijd met je kinderen niet hoeft te plannen. Doordat mijn werk zich altijd in de avonden en de weekends heeft afgespeeld, heb ik overdag veel bij de kinderen kunnen zijn: van school halen, mee naar hockey of atletiek... Britt is nu dertien en zit al in de tweede van de middelbare school, Lisa is tien. Ik vind het fantastisch om te zien hoe groot en verstandig ze worden.”

Ibiza

“Twee jaar geleden heb ik mijn vrouw Antoinette in zo’n mooi Spaans, wit kerkje midden in een dorpje op Ibiza ten huwelijk gevraagd. We wisten al dat we wilden trouwen, maar ik had haar nog niet officieel gevraagd. Dit leek me hiervoor de perfecte plek. Hoe goed we elkaar ook kenden, ik vond het toch best spannend om het aanzoek te doen. Gelukkig zei Antoinette ‘ja’ en konden we dat daarna met een grote steak met friet en een fles wijn gaan vieren.”

Van Dik Hout

“Van Dik Hout is mijn levenswerk en passie. In de eerste helft van onze tour met grootste hits, vorig jaar, zag ik hoe alle ideeën die ik vooraf in mijn hoofd had tot een muzikaal verhaal samensmolten. Dat de puzzel zo mooi in elkaar viel en ons publiek er laaiend enthousiast op reageerde, maakte me heel erg gelukkig.”

Speellijst: vandikhout.nl

interview: bas maliepaard

fotografie: anp

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden