Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Waldemar Torenstra

copy-of-ma38_waldemar_m6z85.jpg

Acteur Waldemar Torenstra (43) is woensdag 26 april te zien in de telefilm De aflossing om 20.25 uur op NPO 3, en elke zondag om 20.25 uur op NPO 3 in het tweede seizoen van Vechtershart.

Boerderij
“Als kind heb ik een aantal jaren met vier gezinnen op het terrein van een boerderij gewoond. Daar liepen allemaal twintigers rond die de land- en tuinbouwschool deden. Wij kinderen vonden het leuk om hen te plagen: we tijgerden tussen de aardappelplanten en pikten stiekem aardbeien uit het veld. Er waren ook paarden, koeien en schapen: een paradijs voor ons.”

Kitesurfen
“Laatst ben ik een week met een vriend gaan kitesurfen in Kaapstad. Uren waren we op het water, met uitzicht op de Tafelberg. Dat gaf mij een enorm gevoel van vrijheid en ongebondenheid.”

Thuiskomen
“Tijdens zo’n weekje weg, mis ik mijn gezin natuurlijk een beetje, maar ik kan het goed aan. Maar als ik eenmaal thuiskom, kan ik mijn geluk niet op. Dan ben ik zó blij om Sophie (Hilbrand, red.), Robin (7) en Ravi (4) weer te zien. Ik kan er erg van genieten hoe de kinderen eindeloze verhalen zitten te vertellen over wat ze hebben meegemaakt toen ik weg was, met zo veel uitweidingen dat ik al snel geen idee meer heb waar het over gaat, haha!”

‘Van ’s nachts eten word ik blij. Ik vind het gezelliger dan overdag eten’

Sophie
“Op een feestje staan en tussen al die andere mensen naar Sophie kijken en denken: wat is zij toch een leuke vrouw, wat ben ik blij met haar. Het is heel fijn om elkaar soms even buiten de huiselijke beslommeringen om te zien.”

Vechtershart
“Ik ben ongelooflijk trots op Vechtershart, omdat ik niet alleen de hoofdrol speel, maar de serie ook mede heb bedacht en er creatief producent van ben. Het was een nieuwe, gelukkig makende stap om me niet alleen met mijn eigen rol bezig te houden, maar met het totaal: van scriptontwikkeling tot montage.”

Vrienden
“Ik prijs me gelukkig met mijn beste vrienden. Nog niet zo lang geleden zijn we met z’n vieren naar Istanbul geweest. Geweldige avonden hebben we daar gehad: paar flessen wijn open en maar ouwehoeren. We kennen elkaar zo goed, dat we vaak keiharde grappen kunnen maken over elkaar.”

Nacht
“Van ’s nachts eten word ik blij: na een late klus nog even sushi eten, een kaasplank of een hamburger. Ik vind dat nog gezelliger dan overdag eten.”

Filmpje | Linda.tv

Interview | Bas Maliepaard

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-17, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant