Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Sara Kroos

sara.jpg

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week cabaretière Sara Kroos (34). Zij is nu in de theaters te zien met haar voorstelling doorgefokt.

Daniëlle

“Iets meer dan vijf jaar geleden ontmoette ik Daniëlle in theater De Schaffelaar in Barneveld – ik noem haar trouwens Daan, ik heb niet óók nog een man, voor je denkt: wat een drukte. Altijd als we langs Barneveld rijden, zeggen we tegen elkaar hoe gelukkig we samen zijn. Daan en ik vielen als een blok voor elkaar, terwijl we allebei een relatie hadden. Binnen een maand hadden we onze relaties verbroken en zijn we voor elkaar gegaan. Een heftige tijd, maar er was geen twijfel mogelijk.”

Julia

“Mijn dochter Julia (12) is een ongelooflijk geluk dat ik in mijn leven cadeau heb
gekregen. Mijn ex is haar biologische moeder, ik ben haar andere moeder. Julia is net naar de middelbare school gegaan. Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelt. Ik heb niet zo veel met baby’s, al was ze toen ook heel lief, maar ik vind het boeiender nu ze echt een eigen persoonlijkheid krijgt.”

Bungalowpark

“Mijn ouders hadden een bungalowpark met een camping erbij, wij woonden in het beheerdershuis. Mijn mooiste jeugdherinneringen liggen daar: alle zomers ijsjes eten en zwemmen. Maar ook in de winter was het er heerlijk, als de spar van twintig meter hoog werd opgetuigd en mijn moeder oliebollen bakte voor de gasten.”

Varen

“Ik word erg rustig van varen. We wonen aan de Vecht en hebben een kajuitsloep waarmee we geregeld tochtjes maken en soms ook een week op pad gaan.
Dan leggen we aan in jachthaventjes en slapen in het vooronder.”

Ouders

“Als mijn ouders bij ons zijn en we bij elkaar zitten, geniet ik. Ze hebben een huis naast ons en we delen de tuin, dus die momenten gaan niet op afspraak. Mijn vader van 73 vindt het heerlijk om zich overal tegenaan te bemoeien. Dan kijk ik naar buiten en is hij met mijn plantenbakken in de weer. Ik kan daar wel om lachen.”

Optreden

“Ik heb het leukste vak van de wereld: mensen aan het lachen maken! Optreden maakt mij heel gelukkig: het popelen in de coulissen, terwijl ik het geroezemoes van het publiek hoor, dan de voorstelling zelf en de blik die ik met mijn drummer uitwissel als we backstage lopen en het goed is gegaan.”

Zondagochtend

“Geluk is op zondagochtend uitslapen, ontbijt op bed en dan Netflix kijken. Daan en ik verslinden series als The black list, Lost, The missing en Broadchurch.”

Dit en meer lees je in Margriet 02. Op vrijdag verkrijgbaar en online te bestellen.

Fotografie: Dafne Ederveen

Ook interessant