null Beeld

De geluksmomenten van Sanne Hans, alias Miss Montreal

Sanne Hans (32), alias Miss Montreal, is jurylid in The voice of Holland, elke vrijdag om 20.30 uur op RTL4. Deze maand zijn The battles en The knockouts, in januari de liveshows.

Gijsje

“Als kind kon ik erg gelukkig zijn als ik op de bank lag en onze enorme kater Gijsje zich languit op mijn benen installeerde. Dat vond ik zó fijn, dat ik uren niet opstond, zelfs niet als ik moest plassen of trek had in chips.”

Houtkachel

“In deze tijd van het jaar ben ik het gelukkigst als ik op een koude zaterdag, om een uur of vier ’s middags, met mijn vriend en eventueel wat visite een glaasje rode wijn kan drinken bij onze houtkachel. Nadat ik twee jaar geleden totaal uitgeput ben geraakt door te veel werk, ben ik dit soort momenten voor mezelf beter gaan plannen. Ik weet tegenwoordig ook beter wat ik wel en niet wil doen op werkgebied, dus houd ik automatisch meer vrije tijd over.”

DWDD

“In 2008 werd ik na mijn optreden in een populaire reclame uitgenodigd in De wereld draait door. Terug in de auto naar huis voelde ik dat er iets aan de hand was. Het was een kantelmoment in mijn leven, waarvan ik wist: hierna wordt alles anders. Dat optreden was het begin van mijn doorbraak als artiest.”

Playlist

“Elke vrijdag kiezen radiostations uit het enorme aanbod nieuwe liedjes twee nummers voor hun playlist van die week. Als ik een nieuwe single heb, is dat altijd een heel spannend moment, want het is nooit vanzelfsprekend dat jouw nummer wordt gekozen. Het moet bij de zender passen en de dj’s moeten het ook goed vinden. Maar als ik dan een berichtje van mijn plugger krijg, omdat ik op de playlist van een station sta, ga ik uit mijn dak. Dat blijft gaaf.”

Rijbewijs

“Eerst kwam het er niet van en later ben ik heel vaak aan mijn ogen geopereerd en was het nog maar de vraag of ik wel zou mógen autorijden. Maar op mijn 28ste, in een superdruk jaar, heb ik toch in één keer mijn rijbewijs gehaald. Daar was ik ontzettend trots op.”

Stotteren

“Dat ik als stotteraar zo veel op tv ben, vind ik hilarisch, maar het is ook een overwinning. Zéker mijn eigen programma Lieve S-s-sanne, want daarin moest ik veel voice-overs inspreken en tegen de camera praten. Dan stotter ik veel meer dan wanneer ik tegen een mens praat. Ik heb heel wat gevloekt, want het moest soms wel tien keer over, maar ik ben heel gelukkig met het resultaat. Ik ben niet van plan om dat stotteren ooit af te leren. Dat zou heel stom zijn, want het is nu mijn handelsmerk!”

interview: bas maliepaard

fotografie: william rutten

Dit komt uit Margriet 53-2016, je kunt deze editie nabestellen via Tijdschrift365.nl of via Blendle.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden