null Beeld

De geluksmomenten van René Froger

Zanger René Froger (56) geeft op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei samen met Jeroen van der Boom en Gerard Joling het jaarlijkse Toppers-concert met dit keer het thema Wild west, thuis best.

Kampioenswedstrijd

“Als jochie voetbalde ik fanatiek bij DWS in Amsterdam en leefde ik samen met mijn vriendjes toe naar de kampioenswedstrijden. Voor mij was het extra bijzonder dat mijn ouders dan kwamen kijken. Omdat ze altijd aan het werk waren in hun café, konden ze niet vaak mee naar voetbal. Ik weet nog hoe ontzettend trots ik me voelde als we na zo’n wedstrijd naar huis gingen met een lintje, een bos bloemen en de beker.”

Fietsen

“Met een paar vrienden hebben we acht keer meegedaan aan de marathon van New York, daarna zijn we overgestapt op de fiets. Nu spreken we regelmatig af om samen te fietsen. Het is heerlijk dat ik met die ploeg even niet over werk hoef te praten en we samen genieten van de prachtige omgeving.”

Samen zingen

“In 2009 zijn binnen tweeënhalve maand mijn beide ouders overleden. Tijdens het Toppers-concert dat jaar zong ik voor mijn moeder Here in my heart. Ik had de tranen van verdriet in mijn ogen staan. Maar daarna volgden tranen van blijdschap, omdat mijn drie zoons opkwamen en we samen Father and friend zongen. Een onvergetelijk moment.”

‘Natasja en ik kunnen krom liggen om elkaars grappen’

Natasja

“Dertig jaar geleden heb ik Natasja ontmoet. We zijn inmiddels 25 jaar getrouwd. Ik heb ontelbaar veel geluksmomenten met haar gedeeld, waaronder natuurlijk de geboorte van twee zoons. We kunnen krom liggen om elkaars grappen, ze houdt net zo veel van voetbal als ik – en heeft er nog verstand van ook – en we genieten altijd erg van elkaars aanwezigheid. Natasja is niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn beste vriend.”

Familie

“De dierbaarste momenten in mijn leven zijn die wanneer ik met Natasja, alle kinderen en kleinkinderen bij elkaar ben en we het over hun dagelijkse leven hebben. Als ik dan om me heen kijk, naar mijn dochter Natascha (33) en haar twee kinderen en mijn zoons Danny (29), Didier (19) en Maxim (21), dan voel ik een geluksexplosie.”

Stamppot

“Ik moet constant op mijn gewicht letten en fit blijven voor optredens, maar af en toe ga ik mezelf te buiten aan een stamppotschotel met een kuiltje jus, een balletje gehakt – of twee – of een rookworst. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!

Interview | Bas Maliepaard

Foto | Nick van Ormondt

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-19, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden