null Beeld

De geluksmomenten van Quinty Trustfull

Quinty Trustfull (45) presenteert Koffietijd en RTL Live en is al 24 jaar vriendin en vaste klant van de beauty-editor van deze Margriet, Leco van Zadelhoff.

Gleufhoed

“De zondagochtenden in mijn jeugd waren echte geluksmomenten. Dan mochten mijn zus en ik bij mijn ouders in bed liggen en schreven we alle vier op briefjes wat we die dag graag wilden doen. Die briefjes stopten we in de oude gleufhoed van opa en dan trokken we er eentje. Dat was altijd spannend: zouden we bramen gaan plukken om jam te maken, naar het strand gaan, de

hei op en pannenkoeken eten of samen in de tuin werken?”

Japan

“Op mijn achttiende verhuisde ik naar Japan, om daar als model te werken. Ik was hier gescout, maar mocht daar aan de slag. Ik deelde een kamer met een meisje met wie ik nog steeds contact heb. Ik moet er niet aan denken dat mijn dochter nu naar Japan zou verhuizen! Maar voor mij was het een heel bijzondere en gelukkige tijd. Ik ben daar volwassen geworden.”

Gezin

“Ik kan intens genieten als ik met m’n man en kinderen op de bank series kijk, met dikke sokken aan en een dekentje over ons heen. Heerlijk als Kayne (19), die grote beer, of Moïse (21) tegen me aankruipt. We kijken van alles, van The blacklist en Breaking bad tot Designated survivor en The middle.”

Leco

“Ik ben niet zo ijdel als mensen misschien denken. Als ik niet werk, ga ik zonder make-up en met mijn haar in een knot de deur uit. Laatst kwam ik na het sporten bij de slager, zegt zij: ‘O, wat fijn! Jouw haar kan ook lelijk zitten!’ Ik ben ook altijd te laat met naar de kapper gaan. Dan denk ik: die uitgroei ziet toch niemand. Maar dan krijg ik een appje van Leco: ‘Lieverd, het is tijd.’ Als ik bij hem vandaan kom, zit mijn haar weer perfect.”

Moeder

“De laatste kerst met mijn moeder koester ik. Het is alweer dertien jaar geleden. Ze had uitgezaaide borstkanker en we wisten dat we de feestdagen voor het laatst samen zouden vieren. Wij hebben het diner voorbereid en haar toen uit bed gehaald. Dat was zó bijzonder: we waren verdrietig, maar ook heel gelukkig dat we dit nog samen konden beleven. De foto die toen is gemaakt,

is me heel dierbaar.”

Yoga

“De yogales die ik krijg van een zeventigjarige Indiër is een rustpunt in mijn drukke leven. Als het even kan, ga ik dagelijks. Als ik in het voorjaar tijdens de oefeningen de vogels buiten hoor fluiten, geeft dat een ultiem geluksgevoel.”

Interview | Bas Maliepaard

null Beeld

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-14, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden