Margriet logo
null Beeld

De geluksmomenten van Piet Paulusma

Piet Paulusma (59) vierde in 2016 zijn twintigjarig jubileum als weerman bij SBS6. Piet presenteerde in al die jaren tussen de veertien- en vijftien-
duizend weeruitzendingen.

Tzum

“Ik heb gelukkige herinneringen aan het dorp Tzum, onder Franeker, waar ik ben geboren en getogen. En vooral aan de periode rond mijn tiende jaar. Van eieren zoeken tot voetballen en schaatsen met vriendjes: we waren altijd buiten.”

Weerkamer

“Mijn vorige weerkamer was in de garage van mijn huis. Het was er klein en donker, maar ik had het er naar mijn zin. Toen ik mijn huis verkocht, moest ik op zoek naar iets anders en vond ik een markant pand in Harlingen. Eerst dacht ik: is het niet veel te groot? Maar ik vind die ruimte nu heerlijk en heb uitzicht over drie bruggen aan de Elfstedenroute; dat kan natuurlijk niet beter!”

Seizoenen

“In een land waar het altijd hetzelfde weer is, zou ik niet kunnen aarden. Ik ben op mijn plek in Nederland, met alle seizoenen. Ik houd ontzettend van warme zomerdagen en avonden, maar ook van het echte herfstweer met stevige wind en regen. En als de bladeren aan de bomen komen in het voorjaar: geweldig. Ik hoop ook elk jaar op een witte sinterklaas en kerst. De laatste keer was in 2012.”

Gezinsleven

“Met Joke heb ik drie dochters, een zoon en een pleegdochter. Ik noem haar altijd ‘de moeder van mijn kinderen’ en niet ‘mijn ex-vrouw’, ook al zijn we sinds 2003 uit elkaar. We zijn lang gelukkig met elkaar geweest en ik ben blij dat ons gezinsleven voortduurt. We zijn niet zo lang geleden nog met onze kinderen en kleinkinderen een weekje op vakantie geweest.”

Voorspelling

“In de winter van 1995-1996 werd ik adviseur van het Elfstedenbestuur. Als enige weerman voorspelde ik toen matige tot stevige vorst, de collega’s zagen dooi aankomen. Dat viel op, vooral omdat ik gelijk kreeg. Daardoor ben ik landelijk doorgebroken en bij SBS6 terechtgekomen, dus dat zie ik als een echt geluksmoment.”

Ontspannen

“Op vakantie ga ik niet veel, maar ik probeer wel op andere manieren te ontspannen. Ik sport twee keer in de week onder begeleiding, daar ben ik heel blij mee. En ik houd van een feestje en de gezelligheid in het Oant Moarn Café in Herbaijum, dat wordt gerund door mijn dochter Boukje.”

Piet

“Ik ben wie ik ben, dat is mijn grootste geluk. Dat mag je er nog wel even bijzetten.”

interview: bas maliepaard

fotografie: sbs/elvin

Dit komt uit Margriet 52-2016, je kunt deze editie nabestellen via Tijdschrift365.nl of via Blendle.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden