null Beeld

De geluksmomenten van Nick Schilder

Nick Schilder (32) en zijn muzikale wederhelft Simon Keizer zijn teamcaptains in het nieuwe spelprogramma Zullen we een spelletje doen?, elke vrijdag om 20:30 uur te zien bij SBS6. De voorverkoop voor hun 10-jarig jubileumconcert op 17 december in Ahoy is gestart. Binnenkort gaat Nick aan de slag met het nieuwe SBS-programma The Next Boy/Girl Band.

Buitenspelen

“Geluksmomenten uit mijn jeugd waren die eindeloze dagen buitenspelen. We woonden aan een groot grasveld, waar we politie-en-boefje en verstoppertje speelden of voetbalden. Het was altijd balen als het donker werd en de lantaarnpalen aangingen, want dan moesten we naar huis.”

Vrienden

“De vriendschap met mensen die me al kenden voor ik bekend werd, is heel puur. Ik praat tijdens interviews over mezelf, en dan is het heel waardevol om het met mijn vrienden eens even over hun levens te hebben. Een avondje biertjes drinken met vrienden die ik al vanaf mijn derde ken, kan me echt opladen.”

Gezin

“Omdat Simon nu een theatertour in zijn eentje doet, vielen er voor mij gaten in mijn agenda. Niet erg, want nu heb ik meer tijd dan ooit om met mijn gezin door te brengen. Ik breng mijn dochter Nikki (5) zo vaak mogelijk naar school en ga met haar en mijn zoon Julian (3) lekker lunchen in een restaurant. Ik probeer ze te leren dat er meer is dan patat en pannenkoeken.”

Bucketlist

“Ik heb van deze rustige periode ook gebruik gemaakt om wat dingen van mijn bucketlist te gaan doen. In Genève heb ik een masterclass operazang gevolgd, omdat ik benieuwd was naar die zangtechniek. En ik ben een cursus Spaans gaan doen, gewoon voor mijn eigen ontwikkeling. Ik hou van talen en pak het makkelijk op. Het maakt me gelukkig dat ik deze dingen nu kan ondernemen.”

Liedje

“We zijn in de westerse wereld geneigd om ons te veel met onzinnige dingen bezig te houden. Ik lijd daar zelf ook aan. Ik ben jaloers op mensen die makkelijk hun hoofd leegmaken. Bobby McFerrin vat in zijn liedje Don’t worry, be happy voor mij heel kernachtig een recept voor geluk samen: laat los en wees blij.”

Vanille

“Ik volg het eetpatroon van een topsporter: heel gezond en gedisciplineerd. Maar ik heb een zwak voor vanille. Ik haal het bewust niet in huis, omdat ik me er anders aan te buiten ga. Maar bij mijn ouders is er altijd vanillevla in huis. Dan geniet ik er toch even van.”

Optreden

“Op het podium beleef ik nog steeds veel geluksmomenten. Het is een heel goed gevoel als het lukt om een zaal vol mensen, of een heel stadion, in vervoering te brengen. Dan lijkt het of alles even één is.”

Interview: Bas Maliepaard.

Foto: Reinier Bergsma.

null Beeld

Dit en meer lees je in Margriet 17. Nu in de winkel en online te bestellen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden