null Beeld

De geluksmomenten van Maureen du Toi

Maureen du Toit (42) is presentatrice van NH Nieuws op de Noord-Hollandse tv-zender NH. Haar eerste roman Glossy boerin (Pepper Books) ligt nu in de winkel.

Bomen

“Als kind was ik een half jochie. Al toen ik een jaar of vijf was, klom ik hoog in de bomen in het bos vlak bij ons huis in Bilthoven. Mijn moeder stond doodsangsten uit, maar ik vond het geweldig om vanuit zo’n boom uit te kijken over de hei. In die tijd had ik er nog geen woorden voor, maar nu denk ik dat het me een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid gaf.”

Kees Boeke

“Mijn middelbareschooltijd bracht ik door op De Werkplaats, de school van Kees Boeke, waar prinses Beatrix ook op heeft gezeten. In die tijd hadden mijn ouders veel ruzie en ze zijn uiteindelijk gescheiden. Maar op die school was ik erg gelukkig. Ik genoot van de creatieve vakken: drama, koken, handenarbeid. Mijn dochter Rosalie zit nu ook op die school.”

Schrijven

“Ik heb altijd geschreven en ontzettend veel gelezen. Als tiener smulde ik van boeken als Wuthering heights van Emily Brontë. Zelf wilde ik ook graag een boek schrijven. Nu is mijn eerste roman voor volwassenen er. Glossy boerin is geen Mulisch en geen bouquetreeksboekje, maar iets ertussenin. Ik ben ongelooflijk blij dat het me is gelukt!”

‘Ons afspraakje was heel bijzonder, want we kenden elkaar, maar toch ook weer niet!’

Jeroen

“Jeroen ken ik al ruim twintig jaar van gezicht. Als studente werkte ik in de juwelier tegenover de snackbar waar hij bijverdiende. Twee jaar geleden, na mijn scheiding, benaderde hij me via Facebook. Ons eerste afspraakje was heel bijzonder, want we kenden elkaar, maar toch ook weer niet! De vonk sprong over. Ik heb het gevoel dat hij de liefde van mijn leven is.”

Kinderen

“Jeroen heeft twee kinderen van dezelfde leeftijd als mijn dochters, tien en dertien. De oudsten zitten zelfs bij elkaar in de klas. Het is nooit makkelijk om gezinnen samen te voegen, maar het maakt mij gelukkig dat het zo goed gaat. Zelfs onze gezamenlijke vakantie, de ultieme test, was een succes.”

Piet

“Ik ben geboren in Lesotho en geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Zij zijn voor mij altijd mijn echte ouders geweest, maar toch was ik benieuwd naar mijn wortels. Mijn moeder is onvindbaar, maar mijn vader heb ik op mijn 23ste ontmoet. Hij bleef maar zeggen dat het hem zo speet dat ik geadopteerd was, maar ik kon hem laten zien dat het een goed besluit is geweest. Die bijzondere ontmoeting heeft me veel rust gegeven.”

Interview | Bas Maliepaard

Foto |

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-28, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Bekijk ook dit grappige filmpje:

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden