null Beeld

De geluksmomenten van Maik de Boer

Fashion- en lifestyledeskundige Maik de Boer (56) heeft een appartement in Barcelona. Op zijn eigen YouTube-kanaal heeft hij het lifestylemagazine Met Maik de Boer op!.

Gesprek

“Gelukkig word ik van een gesprek met een goede vriendin over de diepere betekenis van het leven, natuurlijk onder het genot van tapas en een wijntje. Ik merk dat veel mensen mij zien als een flamboyante man, die alleen maar met uiterlijk bezig is. Dat imago is maar een piepklein deel van wie ik ben. In mijn privéleven koester ik juist het innerlijk en voer ik graag serieuze gesprekken.”

Jurk

“Als mijn moeder vroeger de naaimachine pakte om een nieuwe jurk voor zichzelf te maken, wisten wij als kinderen dat papa snel thuis zou komen van zijn zakenreis. Niet veel later stonden we dan op Schiphol, m’n moeder in die nieuwe jurk, op papa te wachten. En als hij dan door die deuren kwam, vloog mijn moeder hem in de armen. Een moment dat me nu weer ontroert.”

‘Ik voel me gelukkig als ik in Barcelona ben en die vrije sfeer daar ervaar’

Buren

“Als mijn bovenbuurvrouw in Barcelona ziet dat ik er ben, gaat ze paella maken en zet ze een pannetje voor de deur met een briefje erop: ‘Bienvenido a casa’, welkom thuis. Zij en haar man Pedro moeten van weinig rondkomen en tóch koken ze een potje voor me. Als Pedro me ziet, lacht hij zijn ene tand bloot, spreidt zijn armen en roept: ‘Hola! Qué tal?’, hallo, hoe gaat het?”

Spaanse sfeer

“De sfeer in Barcelona is die van Amsterdam in de jaren tachtig: zo lief en open, en soms ook heerlijk onnozel. Je ziet er veel homo’s hand in hand lopen. Ik voel me gelukkig als ik in Barcelona ben en die vrije sfeer ervaar.”

Relatie

“Ik heb één lange relatie van negen jaar gehad, met een knappe, leuke man. Ik was erg gelukkig in die tijd; mijn ouders accepteerden ons samen en ik vond het fijn om bij iemand thuis te komen. Achteraf gezien hield ik meer van hem dan van mezelf en daar ben ik nadat we uit elkaar gingen mee aan de slag gegaan. Ik heb boeken gelezen en heb therapie gevolgd. Ik ben er trots op dat ik nu ook gelukkig kan zijn in mijn eentje en het zelfs prettig vind om alleen thuis te zijn.”

Pannenkoeken

“Spaanse tapas zijn heerlijk, maar je mag mij ’s nachts ook wakker maken voor een oer-Hollandse pannenkoek met stroop. Die at ik vroeger altijd op mijn verjaardag en vind ik nog steeds heerlijk! Ik bak ze voor mezelf en soms ook voor mijn nichtje Yvemarie, die er ook zo van houdt.”

Interview | Bas Maliepaard

Foto | Anneke Janssen - Hollandse Hoogte

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-23, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Bekijk ook:

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden