Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Maartje van Weteringen

maartje.jpg

Maartje van de Wetering (32) won het tv-programma Maestro, maar is bovenal actrice en zangeres. Ze is nu te zien in Dokter Deen en vanaf 19 april in Lost in the Greenhouse, een coproductie van Orkater en Schouwburg de Lawei in Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Maartje deelt haar geluksmomenten met Margriet. 

Efteling
“Als kind woonde ik vlak bij de Efteling. Elk jaar gingen we erheen. Voor mijn gevoel stonden we uren in de rij, maar als ik dan die poort door mocht en het park betrad, waande ik me echt in sprookjesland. En nog steeds. Als ik er kom (iets minder vaak dan toen) roepen de muziek, sfeer en de geuren dat magische gevoel weer bij me op.”

Toneelschool
“In mijn eindexamenjaar van de middelbare school repeteerde ik voor een amateurmusical. Tussendoor zag ik dat mijn moeder had gebeld. ‘Er ligt een dikke envelop voor je van de toneelschool,’ zei ze op mijn voicemail. Ik kon haar niet bereiken, ben naar huis gesprint. Daar was niemand en ik had geen sleutel. Ik worstelde me door de beukenhaag om binnen te komen. Ik was aangenomen!”

Sterke connectie
“Magisch is voor mij ook als alles tijdens een voorstelling klopt. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens Much ado about nothing in het Amsterdamse Bos. We bouwden de laatste scène steeds zo op, dat alles samenviel. Ik voel dan zo’n sterke connectie met mijn tegenspelers en met het publiek. Dat had ik ook tijdens de finale van Maestro, waarbij het orkest op mijn aangeven ‘mambo’ riep. Wat een kick.”

Lange tafel
“Ik word heel blij van koken voor en eten met vrienden. Toen ik nog in Groningen woonde had ik een groot huis, met een enorme keuken en een lange tafel. Als ik vrij had, struinde ik door de stad om lekkere dingen te kopen en kookte ik graag een uitgebreid diner. Nu, in Amsterdam, woon ik piepklein en kan ik erg verlangen naar zo’n tafel vol vrienden.”

Ouders
“Ik prijs me heel gelukkig met mijn ouders. Ik ben enig kind en heb een sterke band met ze. Zij hebben me altijd enorm gesteund in wat ik wilde en deed. Ik heb echt voor een groot deel aan hen te danken dat ik ben gekomen waar ik nu ben.”

Lachen
“Ik heb een paar vriendinnen met wie ik heel hecht ben. Door mijn werk heb ik te weinig tijd voor ze. Begin dit jaar had ik eindelijk een wat rustigere periode waardoor ik iedereen één op één kon zien. Goede gesprekken voeren, maar vooral veel lachen. Ik geniet van mijn carrière, maar in deze vriendschappen zit het grote geluk.”

Interview | Deirdre Enthoven
Beeld | ANP

Dit is afkomstig uit Margriet 2018-12, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant