null Beeld

De geluksmomenten van Leonie ter Braak

Leonie ter Braak (36) presenteert drie keer per week Goedemorgen Nederland, elke werkdag vanaf 7.00 uur bij WNL op NPO 1.

Model

“Op mijn veertiende deed ik mee aan de Elite Model Look-wedstrijd. ‘Mijn leven gaat veranderen,’ zei ik tegen mijn moeder. Dat gaf me een enorm geluksgevoel; het modellenwerk zou mijn ticket naar de wijde wereld zijn. Die droom kwam uit: op mijn vijftiende werd ik geboekt door Peek & Cloppenburg voor een shoot op Fuerteventura. Er volgden vele shoots over de hele wereld. Dat ik zo veel in aanraking ben gekomen met andere landen heeft me heel erg gevormd.”

Frankrijk

“De vakanties naar Frankrijk met mijn ouders en mijn zusje Katja waren stuk voor stuk geluksmomenten. Ik herinner me hoe we door de bergen reden, terwijl mijn ouders meezongen met een cassettebandje van Roy Orbison, Katja het uitzicht bewonderde en ik iedereen de oren van de kop kletste.”

Zoons

“Zelfs als het ouderschap niet idyllisch is, ben ik zielsgelukkig met mijn zoons James (3) en Valentijn (6 maanden). Bijvoorbeeld als ze na een gebroken nacht ’s ochtends tussen ons in liggen en James veel te hardhandig met Valentijn omgaat en ik vooral ‘doe rustig!’ en ‘zachtjes!’ roep, terwijl ik eigenlijk nog even mijn ogen dicht wil doen.” (lacht)

‘Ik herinner me hoe we in de bergen reden en mijn ouders meezongen met Roy Orbison’

Team

“Als ik Goedemorgen Nederland presenteer, gaat om vier uur de wekker en sta ik een halfuur later in de studio. Ik kan dan heel gelukkig worden als ik naar het team kijk. Regie, cameramensen, collega-presentatoren… Het voelt als een kleine familie, omdat we al vijf jaar samen zo vroeg de dag beginnen en veel lol hebben. Soms zou ik willen dat dát wordt uitgezonden.”

Miep

“Mijn ontmoeting met fotograaf Miep Jukkema is een geluksmoment geweest en daarna zijn er met haar nog veel meer gevolgd. We raakten bevriend en Miep leerde mij kijken: naar kunst, architectuur, interieur. Ze werd mijn mentor en een soort tweede moeder. In 2012 is ze op 58-jarige leeftijd aan een hersenbloeding overleden. Gelukkig heb ik thuis veel van haar spullen, zodat ze altijd een beetje om me heen is.”

Mei

“Knisperend, vers groen in ontelbaar veel verschillende tinten, bloeiend fluitenkruid en bermen vol hoog gras: mei is mijn favoriete maand, dan geniet ik met volle teugen.”

Interview | Bas Maliepaard

Foto | Klio Langereis

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-24, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Bekijk ook dit grappige filmpje:

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden