null Beeld

De geluksmomenten van Kim-Lian van der Meij

Presentatrice en actrice Kim-Lian van der Meij (37) blikt met bekende Nederlanders terug op 2017 in Het jaaroverzicht volgens de sterren, op 29 december om 20.30 uur bij SBS 6.

Pony

“Vroeger was ik een paardenmeisje: ik had altijd verzorgpony’s en las Penny. Ik kon mijn geluk dus niet op toen ik voor mijn elfde verjaardag een eigen pony kreeg. Mijn vader had een tuincentrum, dus wij hadden er de ruimte voor. Ik noemde de pony Lola en was zó blij met haar, dat ik het liefst in de stal was blijven slapen en haar mee naar school had genomen.”

Playbackshow

“Van mijn peutertijd tot mijn zestiende bracht ons gezin de zomer door in ons strandhuisje in IJmuiden. Dat waren al leuke weken omdat we daar veel vriendjes hadden, maar het hoogtepunt voor mij was de mini-playbackshow aan het eind van het seizoen. Ik oefende er de hele zomer voor en ging er volledig in op. Het was al vroeg duidelijk dat ik op mijn plek was op het podium.”

Monopoly

“Mijn vriend en ik spelen graag gezelschapsspelletjes met onze kinderen Ronja (9), William (7) en Benjamin (4). De jongste vormt dan een team met een van ons. Ik kan echt enorm zitten genieten als we Monopoly doen en ik zie hoe slim de twee oudsten het spelen.”

‘Maaien, zaaien en snoeien. Dat doe ik op een vrije dag liever dan winkelen’

Tuinieren

“Ik heb groene vingers, net als mijn vader, die hovenier is. Ik houd van maaien, zaaien en snoeien. Dat doe ik op een vrije dag véél liever dan winkelen of naar de sauna. In het voorjaar zit ik met een kop thee voor het raam naar de tuin te kijken of de bloembollen die ik heb gepoot al opkomen.”

Vader

“Mijn vader is een levensgenieter. Zelfs als hij het druk heeft, last hij elke dag een paar genietmomenten in. Ik kan dat zelf totaal niet, dus vind het heerlijk als hij me uit de sleur trekt. Dan gaan we bijvoorbeeld samen naar de bouwmarkt en zegt hij: ‘Kom, kind, laten we even een visje halen.’ En dan zitten we zomaar tien minuten bij de viskar in de zon een haring te eten.”

Gala

“Mijn werk voelt niet als werk, omdat ik mag doen wat ik het allerliefst doe. Een hoogtepunt was de presentatie van het Gouden Televizier Gala in 2013. Ik moest zingen en dansen en live presenteren met mijn collega’s als publiek. Doodeng, maar toen ik na afloop in mijn joggingpak thuis op de bank met mijn vriend een wijntje zat te drinken, voelde ik me erg gelukkig. Mijn twee werelden – de glamour en thuis – waren op dat moment helemaal in balans.”

Tekst | Bas Maliepaard

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-54, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

null Beeld

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Lieke Beemsterboer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden