null Beeld

De geluksmomenten van Gijs Staverman

Gijs Staverman (50) presenteert elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2 Gijs 2.0. Aan Margriet vertelt hij waar hij blij van wordt.

Vrijdagavond

“Als ik terugdenk aan gelukkige momenten in mijn jeugd, denk ik aan de vrijdagavonden en de weekends. Vrijdag mochten mijn broer en ik wat langer opblijven en tv-kijken, omdat we de volgende dag geen school hadden. Mijn moeder kookte dan ook extra lekker en voor het weekend kocht ze wat duurdere vleeswaren.”

Dinky Toys

“Mijn vader ging af en toe naar een groothandel om spullen voor zijn zaak te kopen en dan nam hij voor mij een Dinky Toys-autootje of -vrachtwagentje mee. Toen ik een jaar of tien was, vond ik die heel tof. Ik heb ze nog steeds in een doos op zolder staan.”

Redactie

“Sinds mijn overstap in 2014 van Qmusic naar NPO Radio 2 werk ik voor het eerst met een redactie aan een programma en dat vind ik fantastisch. Het team en ik raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Het klinkt misschien wat overdreven om dat geluk te noemen, maar ik wist niet dat ik het zó leuk zou vinden om met zo’n groep samen een programma te maken.”

‘Lekker eten in Londen en dan een musical bezoeken. Dat is geluk’

Relatie

“Lang heb ik gedacht dat ik een relatie nodig had, maar ik heb ontdekt dat ik in mijn eentje ook gelukkig kan zijn. De verwachtingen op dat gebied heb ik sinds een jaar of twee losgelaten. Ik kan me best voorstellen dat ik weer verliefd word en dat ga ik ook niet uit de weg, maar ik vind het een geruststelling dat ik het niet erg vind als een nieuwe liefde uitblijft.”

Playlists

“Muziek maakt mij op veel dagelijkse momenten gelukkig. Dat vind ik hetbijzondere van muziek, dat er voor elk moment van de dag en bij elke gemoedstoestand of sfeer bijpassende muziek bestaat. Op Spotify heb ik playlists gemaakt met ‘muziek waar ik vrolijk van word’ of ‘zaterdagochtendmuziek’ of ‘jazz voor onder de douche’. En als er mensen bij me komen eten, zorg ik dat de muziek die ik draai aansluit op het eten. Hamburgers eet je hier met Amerikaanse rock-’n-roll op de achtergrond.”

Musical

“Onlangs was ik een weekje in mijn eentje in Londen en heb ik daar twee musicals gezien: The book of mormon en Kinky boots. Die waren zó fantastisch, dat ik weer helemaal begreep waarom ik een musicalliefhebber ben. Lekker eten in Londen en dan naar zo’n musical: dat is wel een geluksmoment te noemen!”

Interview | Bas Maliepaard

Fotografie | Stijn Ghijsen

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden