null Beeld

De geluksmomenten van Fred van Leer

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week Fred van Leer. Fred van Leer (39) is bekend als stylist en coach in Holland’s Next Top Model.

Renesse

“Mijn ouders hadden een stacaravan in Renesse, waar we van april tot en met september bijna elk weekend naartoe gingen. Waar ik in onze woonplaats Alblasserdam werd gepest omdat ik dik én homo was, had ik in Renesse veel vriendjes. Ja, daar bij de zee voelde ik me vrij en was ik echt gelukkig.”

40

“In september word ik veertig en ga ik een Grande Party vieren, met een mannetje of 250. Ik ben nu al druk met de voorbereidingen, het geluk zit dus in de voorpret van het geluksmoment! Mijn verjaardag is de aanleiding, maar ik wil vooral vriendschap vieren, want zonder vrienden is er niks aan.”

Uiterlijk

“Mijn moeder zei altijd: ‘Als je je niet goed voelt, zorg dan vooral dat je er goed uitziet’. Het werkt echt zo: ik word er gelukkig van als ik mezelf mooi kleed en goed verzorg. Ik sport en eet gezond – al gun ik mezelf ook weleens patat of chocola - en ik houd van een prikje hier en daar om het er allemaal nét wat gezelliger uit te laten zien, maar dat is persoonlijk.”

Feest

“Ik kan heel erg genieten van grote feesten, waar iedereen het naar z’n zin heeft. Een concert van De Toppers bijvoorbeeld. Je kunt zeggen dat het plat is, maar zij weten van zo’n stadion binnen een paar minuten één grote, gezellige kroeg te maken. De Gay Pride vind ik ook elk jaar geweldig. Dan zie je Amsterdam op z’n liefst en mooist. Op drie uur vliegen hier vandaan maken homo’s veel ellende mee, we mogen heel trots zijn dat hier zo’n feest mogelijk is.”

Loslaten

“Vier jaar geleden liep ik een gehoorbeschadiging op, waardoor ik de rest van mijn leven een hoge, schelle pieptoon zal horen. Veel mensen met deze aandoening plegen zelfmoord, omdat het bijna ondraaglijk is. Ik heb het er ook vaak moeilijk mee, soms huil ik mezelf in slaap. Toch heb ik bewust voor mijn geluk gekozen. Ik heb een superleuk leven en zie elke dag als een nieuw avontuur. Ik heb symbolisch de tekst ‘Let it go’ laten tatoeëren. Dat is wat ik wil: wat me is overkomen loslaten en positief blijven.”

Genieten

“Toen ik me afvroeg waar ik dit jaar op vakantie zou gaan, Ibiza of Miami, zei Leco (van Zadelhoff, red.) tegen me: ‘Fred, doe het gewoon allebei’. Ik dacht: hij heeft gelijk. Als het kan, waarom niet? Je hoort zoveel dat mensen het zichzelf maar één keer in de zoveel tijd toestaan om te genieten, terwijl ik denk: als het even kan, geniet elke dag! Het leven is te kort om dat niet te doen.”

productie: bas maliepaard. foto: ben leitner

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden