null Beeld

De geluksmomenten van Daphne Bunskoek

Daphne Bunskoek (42) is elke woensdag om 20.30 uur te zien met het programma House rules op Net5.

Voetbal

“Ik kom uit een voetbalgezin: iedereen voetbalde, ook mijn moeder. Ikzelf vanaf mijn vijfde bij de jongetjes. Die zaterdagen op de club buiten Almelo herinner ik me als heel gelukkig. We hingen daar de hele dag rond, voetbalden, keken naar wedstrijden, kochten van een gulden trekdrop en schuimblokken, en speelden in het bos achter de velden.”

Suriname

“Met een groep van acht vrienden, met wie ik een eetclub heb, ben ik een paar jaar geleden rond de jaarwisseling naar Suriname gegaan. Een onvergetelijke vakantie. We hebben in de jungle overnacht, heerlijke roti gegeten en in destraten van Paramaribo Oud en Nieuw gevierd, waar het vuurwerk gewoon tussen de mensen werd afgestoken en overal bandjes optraden.”

Oma

“Vroeger was ik veel bij mijn oma, die 96 is geworden. Op vrijdag dronken we een kopje thee met een boterham met kaas erbij. Die combinatie roept meteen het beeld van oma op, die tegenover me het Perzische kleedje op tafel zat te aaien.”

Onweer

“Ik houd van onweer, dat maakt me rustig. Als kind vond ik het al lekker om achter het raam van onze flat over de weilanden uit te kijken en de bliksem te zien.”

Eten

“Mijn liefje en ik houden erg van eten. Eén van onze meest bijzondere ervaringen op dat gebied was een bezoek aan Fäviken Magasinet, een restaurant in the middle of nowhere in Zweden. Alles wat daar wordt geserveerd hebben ze zelf geproduceerd. De gerechten waren van een gelukzalige schoonheid.”

Wessel

“Wessel (van Diepen, red.) en ik zijn nu elf jaar bij elkaar en ik prijs me gelukkig met hem. Hij is altijd positief, vol goede moed en hij zit vol plannen. Hij kan’s ochtends opeens zeggen: ‘We moeten vanmiddag gaan wakeboarden!’ En dan doen we dat gewoon. Het glas is dankzij Wessel altijd halfvol.”

‘Onweer maakt me rustig. Als kind vond ik het al lekker om de bliksem te zien’

Teamwork

“‘Televisie is het land van snelle vriendschappen,’ zei Ronald Giphart eens. Dat is zo: je werkt gedurende korte tijd heel intensief samen met een groep mensen, die daarna weer uit elkaar valt. Maar het is ook een kick om met zo’n club onbekenden iets moois neer te zetten. Ik zit nu volop in de opnames van House rules, en die geven me heel veel energie.”

interview: bas maliepaard

fotografie: wessel de groot

Dit komt uit Margriet 45-2016, je kunt deze bestellen via Tijdschrift365.nl of lezen op Blendle.

Lees verder:

De geluksmomenten van Marlijn Weerdenburg

De geluksmomenten van Paul van Loon

De geluksmomenten van Tijn Docter

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden