null Beeld

De geluksmomenten van Dan Karaty

Dan Karaty (41) is danser, choreograaf, jurylid van meerdere dansprogramma’s én acteur. Momenteel speelt hij in de tv-serie Soof: een nieuw begin, eerder al te zien bij videoland.nl en nu ook op RTL4.

Stilte

“Geluk kan in kleine dingen zitten. Ik sta bijvoorbeeld vroeg op, om vijf uur ’s ochtends. In alle stilte drink ik een kop koffie, lees ik een krantje en geniet een uur lang van de totale rust die in ons huis hangt. Ik ben weinig alleen, dus ik moet het opzoeken. Dat uur ’s ochtends, die kalmte, het is het beste moment van de dag.”

Voetballen

“Ik ben de jongste van vijf kinderen. Toen we klein waren en allemaal nog thuis woonden, voetbalden we altijd met z’n allen in de achtertuin. Dat voelde echt als one big happy family. Na het ontbijt, na school, na het avondeten, we konden er geen genoeg van krijgen. Als we nu thuis zijn met kerstmis of tijdens een vakantie kunnen we het nog steeds niet laten.”

Liefde op het eerste gezicht

“De ontmoeting met een vriend, elf jaar geleden in een restaurant in Californië, veranderde mijn leven voorgoed. Hij was in gezelschap van een vrouw van wie ik mijn ogen niet kon afhouden. Het was Natasha. We raakten in gesprek, hadden een sterke klik. Het klink cliché, maar het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien zijn we onafscheidelijk.”

Ravotten

“Ik geniet het meest als ik iets samen met mijn kinderen doe. Met mijn dochter van zes dans ik veel. Quinn is een geweldige danseres. Ze is beter dan ik, vindt ze, haha. Met mijn zoontje Daniel van vier doe ik aan American football. Dat betekent vooral heel wild stoeien en ravotten. Elke dag als ik opsta, realiseer ik me hoe gezegend ik ben met hen.”

Verrassing

“Uit mijn werk haal ik veel voldoening, op meerdere terreinen. Maar vooral als ik word verrast. Bijvoorbeeld wanneer tijdens een van de shows die ik jureer iemand het podium opkomt en een waanzinnige performance neerzet. Dan beleef ik echt een high. En als ik onverwacht de kans krijg om te groeien, zoals nu als acteur in Soof, geeft me dat een gelukzalig gevoel.”

‘Toen Daniel acht maanden was, hebben we gevreesd voor zijn leven’

Auto-immuunziekte

“Toen Daniel acht maanden oud was, werd hij plotseling ernstig ziek. Artsen wisten niet wat er met hem aan de hand was en dus ook niet wat ze moesten doen. We vreesden voor zijn leven, onze wereld stortte in. Toen we hoorden dat hij een auto-immuunziekte heeft, dat hij eroverheen zou groeien en het dus goed zou komen, was de opluchting groot. Een intens geluk.”

Interview | Deirdre Enthoven

Dit is afkomstig uit Margriet 2018-07, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

null Beeld

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden