Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Bastiaan Ragas

bastiaan-ragas.jpg

Zanger, acteur, theaterproducent en schrijver Bastiaan Ragas (47) reist momenteel met zijn vrouw Tooske en vier kinderen vier maanden lang de wereld over.

Reizen (1)

“Tooske en ik hebben als kind allebei bij Up with people gezeten. Dat is een internationaal gezelschap waarmee je met een muzikale voorstelling een jaar lang de wereld rondreist. Dat we nu onze kinderen meer van de wereld kunnen laten zien, is een diepgewortelde droom die uitkomt.”

Reizen (2)

“Voor een romanticus als ik is het dagelijks leven wel erg gereguleerd. Daar breek ik af en toe graag uit. Ik heb, zoals dat zo mooi in het Duits heet, fernweh, het diepe verlangen naar reizen naar verre oorden en onderweg te willen zijn.”

‘Wezenlijk contact met mijn kinderen, dát is geluk’

Tuin

“Ik ben heel graag in onze tuin aan het werk. Bomen, bloemen, eekhoorns, een buizerd of groene specht, de natuur betekent voor mij het leven. In de herfst bolletjes planten en ze in de lente zien opkomen met de mooiste kleuren, ontroert mij.”

Contact

“Wezenlijk contact met mijn kinderen tijdens de alledaagsheid van de dingen. Een onverwacht goed gesprek met een buurman of kroeggesprek. In de hectische tijd waarin we leven, bezorgt dat me een intens gevoel van geluk.”

Muziek

“Vorige week schreef ik een nieuw liedje, deze week speelde ik het voor het eerst tijdens een optreden in Duitsland. Met alleen een piano en mijn stem mensen meenemen in een verhaal, sfeer en gevoel, dat is een groot cadeau.”

Engelse krimi’s

“Geluk zit in simpele dingen, dat cliché klopt voor mij. Samen met mijn vrouw op de bank naar trage, Engelse misdaadseries kijken. Een Inspector Morse of Midsummer murders, met altijd weer een doorgeslagen tuinman en aristocratische gek.”

Preek

“Eens in de drie of vier weken ga ik naar de kerk. De verhalen uit de bijbel, verteld door dominee Ad van Nieuwpoort, bezorgen mij altijd een andere kijk op dingen en inspireren mij op een spiritueel niveau. De kracht van de twijfel, als je ervoor openstaat, is het vaak het begin van iets nieuws.”

Tekst | Deirdre Enthoven
Fotografie | Nick van Ormondt

Dit is afkomstig uit Margriet 2018-26, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant