null Beeld

De geluksmomenten van Anniko van Santen

Opsporing Verzocht-presentator Anniko van Santen (46) is voorzitter van de Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller. Zie ook spannendeboekenweken.nl.

Lezen

“In de kleuterklas was ik altijd de sloomste, werkjes had ik meestal als laatste af. Maar met leren lezen was ik opeens de snelste! Ik kan me het geluksgevoel van toen nog goed herinneren: opeens kon ik woorden in de krant of op bordjes in winkels begrijpen, alsof ik eindelijk deel uitmaakte van een geheim genootschap.”

Hand in hand

“Mijn zoon Mink (13) heeft heel lang hand in hand met mij willen lopen. Op zijn achtste liepen we nog hand in hand zijn school binnen. Ik vond het zo tof dat hij zich daar niet voor schaamde en voelde me dan heel erg met hem verbonden. Inmiddels geeft hij me alleen in een moment van zwakte nog een knuffel.”

Babygeluk

“Mijn dochter Kat (16) was net geboren, we waren een paar dagen thuis uit het ziekenhuis en zaten samen op de bank. Baby-ogen vliegen nog alle kanten op, maar dit keer keek ze me recht aan. Ze tuitte haar babylipjes en zei langgerekt: ‘Oeh…’ Nu ben ik echt moeder, schoot door me heen. Het voelde alsof ze met dat geluidje wilde zeggen: ik vind je leuk, jij bent mijn mama.”

‘Op een warme avond buiten kijken naar onze huisvleermuis. Dat is geluk’

Garnalen

“Ik houd ontzettend van lekker eten en pluis dus op vakantie reisgidsen uit op zoek naar de tentjes waar je gegeten moet hebben. In Hawaï kwam ik de Honos Shrimp Truck tegen, een onooglijke foodtruck waar kippen omheen scharrelden, maar waar ze de lekkerste garnalen verkochten die ik ooit heb gegeten. Het heeft zó goed gesmaakt, dat ik nog geregeld op hun Facebookpagina kijk om me aan hun foto’s te verlekkeren!”

Remco

“Mijn man Remco en ik ontmoetten elkaar zeventien jaar geleden tijdens een reis voor het Wereld Natuur Fonds in Brazilië. We hadden allebei een relatie, ik had zelfs net een huis gekocht met mijn partner, maar Remco en ik werden ongelooflijk verliefd. Het was heel pijnlijk dat ons geluk twee andere mensen ongelukkig maakte, maar het heeft zo moeten zijn. Een jaar later hadden we al een dochter en we zijn nog steeds bij elkaar.”

Vleermuizen

“Op een warme avond na het eten op onze veranda zitten en kijken naar onze huisvleermuis die vliegjes vangt in de lucht en naar een kind dat voetbalt op het gras: dat is een ultiem geluksmoment.”

Interview | Bas Maliepaard

Foto | Nico Kroon

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-25/26, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Bekijk ook dit grappige filmpje:

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden