null Beeld

De geluksmomenten van actrice Carry Tefsen

Actrice Carry Tefsen (78) is tot en met 16 mei samen met Trudy Labij en Ingeborg Elsevier in de theaters te zien met de komedie Gouwe Ouwe. Speellijst: hummelinckstuurman.nl.

Spanje

“Ergens aan de Spaanse kust heb ik een appartementje, waar ik als het even kan naartoe ga. Vooral in deze tijd van het jaar is het er heerlijk rustig op het strand. Als ik daar de zon zie opkomen en de lucht is zo lekker fris, vind ik dat elke keer weer een geluksmoment.”

Jeugd

“Ik heb een heel gelukkige jeugd gehad. Mijn vader was leraar op de ambachtsschool, mijn moeder pianiste. Het was hun tweede huwelijk en ze straalden uit hoe blij ze waren dat ze elkaar waren tegengekomen. Ik was het resultaat van dat geluk en dat lieten ze me weten ook. Er werd veel van mij gehouden.”

Werk

“Elke keer als ik denk dat het mooi geweest is met werken, gaat de telefoon en komt er weer een leuk project op me af. Ik zeg bijna altijd ‘ja’, ik laat me er snel inluizen en dan zit ik er weer een paar maanden aan vast (lacht). Maar het maakt me natuurlijk gelukkig dat ik het nog kan doen. Ik moet uitkijken dat ik me niet vergaloppeer, maar ik krijg er veel plezier voor terug.”

Overgrootmoeder

“Ik heb twee zoons, een dochter, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Heel gewoon en tegelijkertijd bijzonder. Ik ben bij de geboorte van een paar kleinkinderen geweest. Dat zal ik nooit vergeten, hoe die kinderen ter wereld kwamen en je meteen een karaktertrek in zo’n gezichtje ziet die er later nog steeds is. Ik ben trouwens niet zo’n goede oma, hoor. Ik ben veel weg en ga niet langs het voetbalveld staan, want ik heb het altijd koud.”

Thee

“Vroeger moest ik elke dag rennen naar repetities en voorstellingen. De komende tijd voor de komedie Gouwe Ouwe ook weer, maar over het algemeen heb ik tegenwoordig meer tijd om ’s ochtends kalm aan te doen. Dat vind ik heerlijk. Samen met mijn man rustig wakker worden en een kopje ontbijtmixthee van de alternatieve winkel drinken: dat is wel geluk.”

‘Rondklooien in mijn atelier heeft me veel geluksmomenten bezorgd’

Schilderen

“Doordat ik steeds weer het theater in ga, kom ik niet meer aan schilderen toe. De combinatie van die twee dingen is te veel, dat lukt me niet. Maar rondklooien in mijn atelier en schilderen heeft me veel geluksmomenten bezorgd. Er komt dan een heel diepe rust over me, je zou kunnen zeggen dat ik dan echt met mijn eigen ziel bezig ben. Hopelijk kan dat in de toekomst weer eens.”

interview: bas maliepaard

fotografie: robert alexander

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden