null Beeld

De favorieten van Xander de Buisonjé

Zanger Xander de Buisonjé speelt van 21 t/m 30 januari  op Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. Zijn laatste album heet Xander in concert. In Margriet 05 lees je zijn verhaal. Hier deelt Xander zijn favorieten.

'Lekker om in je kloffie in een oud keetje bier te drinken en bitterballen te eten'

Geboortes

“Ik kan hier niet omheen: de geboortes van mijn zoons Sem en Dex zijn grote geluksmomenten uit mijn leven. Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ze ter wereld kwamen. Mijn jongste, Dex, mocht ik het laatste stukje zelf halen. Dat was zo’n ongelooflijk bijzondere ervaring. Hij keek me meteen met van die wakkere oogjes aan: prachtig.”

Lego

“Als kind was ik altijd intens gelukkig als ik nieuwe Lego kreeg. Ik kon me urenlang verliezen in het bouwen van steden. Toen ik een jaar of twaalf was, had ik er genoeg van en heb ik de Lego verkocht. Van de opbrengsten kon ik mijn eerste drumstel kopen. Daar heb ik zo heerlijk op gespeeld!”

Footgolf

“Ongeveer een keer in de twee weken ga ik met een paar vrienden footgolfen. Je loopt over een baan met achttien holes en allerlei hindernissen. Je moet goed op de snelheid en de curve van je trap letten om de bal richting holes te krijgen. Ik vind het leuk om te doen: lekker in je kloffie in de natuur zijn en daarna in een oud keetje bier drinken en bitterballen eten.”

Sophie

“Op het moment dat mijn vrouw Sophie ‘ja’ zei op mijn huwelijksaanzoek, raakte ik even los van de grond. Zomaar, op een doodnormale dinsdag, dacht ik: het moet nu gebeuren. Ik heb toen een soort speurtocht voor haar uitgezet langs plekken die met onze liefde hebben te maken. Uiteindelijk ben ik in onze achtertuin op de knieën gegaan”

Samen

“Mijn oudste, Sem, woont niet alle dagen van de week bij ons. Ik mis hem altijd als hij bij zijn moeder is. Maar laatst was hij met ons mee naar Parijs en was het even perfect. We hadden twee kingsize bedden tegen elkaar aangeschoven en lagen met z’n vieren naast elkaar. Toen ik mijn twee kerels ’s ochtends met elkaar zag ravotten was ik erg gelukkig.”

Muziek

“Ik ben dankbaar dat ik al twintig jaar muziek mag maken. Of ik nou een groot concert sta te geven of met een klein clubje in een studio creatief bezig ben: ik geniet er altijd van. Ook mooi: een nummer dat ik al duizend keer heb gespeeld nét even iets anders doen.”

Massage

“Af en toe krijgen Sophie en ik een massage aan huis. We hebben een geweldige Pakistaanse masseur gevonden, die eerst de een anderhalf uur masseert en dan de ander. We hebben een leuke band met hem opgebouwd, maar hij is bovenal steengoed. Hij haalt alle blokkades weg.”

Bron fotografie: xanderdebuisonje.nl

null Beeld

Dit en een uitgebreid interview met Xander lees je in Margriet 05. Nu verkrijgbaar en online te bestellen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden