Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De favorieten van René Froger

renefroger.jpg

Een perfectionist is de populaire Amsterdamse zanger altijd geweest, maar toen zijn lichaam in 2014 even ‘nee’ zei, kreeg René Froger met hulp van zijn ‘Natas’ en zijn kinderen weer grip op het leven. Zeker niet minder gedreven is hij nu, wél relaxter: “Naarmate ik mijn gezin belangrijker vond, ging het werk vanzelf.” In Margriet 04 lees je zijn verhaal. Hier deelt hij zijn favorieten.

Stad

“Amsterdam, daar ben ik geboren en getogen en ik ken er elke steen. We hebben er een sloepje liggen en zodra de eerste zonnestraal zich laat zien, zit ik op die boot.”

Land

“Engeland, wat mij betreft één van de mooiste landen ter wereld. De humor van de Engelsen, hoe ze leven, met elkaar omgaan, dat ligt mij goed.”

Gerecht

“Aziatisch en stamppot”

Drankje

“Bier. Dat vind ik uiteindelijk toch het lekkerste wat er is.”

TV

“Law and Order is mijn favoriete serie op de voet gevolgd door Downtown Abbey. Van dat overdreven aristocratische geklooi kan ik enorm genieten.”

Film

“La vita è bella. Wat een briljant verhaal. Ik keek de film ’s nachts in mijn eentje en heb met tranen in mijn ogen Natas wakker gemaakt.”

Muziek

“Alles, als het maar goed is. Sinatra en Stevie Wonder zijn wel de twee namen die altijd op mijn speellijst staan. Ik ben ook een David Guetta-fan. Vaak vraag ik mijn zonen wat zij luisteren, want ik wil graag bijblijven.”

Dit maakt mij kwaad

“Onrecht en onwetendheid. Mensen met te veel tijd die op internet de meest achterlijke dingen schrijven.”

Voor het laatst gehuild

“Toen in vorig jaar mijn optreden in Carré moest staken vanwege een virus op mijn longen. Maar toen ik mijn jongste kleindochter Kaycee voor het eerst in mijn armen hield, vond ik dat ook heel aangrijpend.”

‘Elke dag sta ik op met een glimlach en denk ik: hoe laat mag ik weer optreden?’

René Froger staat met ‘René Froger 30 jaar hits in concert’ in het Circustheater in Scheveningen en in het Ethias theater in Hasselt, België.

Fotografie: Nick van Ormondt Fotografie

 M04 CoverV2Dit en een uitgebreid interview met René lees je in Margriet 04. Nu verkrijgbaar en online te bestellen.

 

Ook interessant