Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De favorieten van Mark Rutte

favorieten_mr.gif

Deze week is premier Mark Rutte gasthoofdredacteur van Margriet! In Margriet 45 krijgen we een andere kant van de premier te zien. Van tijd tot tijd een goeie kop koffie, geregeld een dosis klassieke muziek en een voorraadje sportieve schoenen. Heel veel meer heeft onze minister-president niet nodig om gelukkig te zijn. Dít zijn de favorieten van Mark Rutte:

Coffee to go

“Gedurende de week maak ik een paar vaste wandelingen. Zo ga ik op maandag altijd even naar een tentje hier in de buurt, om koffie te halen. Mijn favoriet is cappuccino zonder suiker. En dan lopend op straat opdrinken, net een echte Amerikaan.”

Telefoon van de zaak

“Ik sms de hele dag door. Met deze oude telefoon gaat dat het snelst. Ik heb veel te dikke duimen voor het bedienen van een iPhone, haha. Die gebruik ik alleen om de media te volgen, het laatste nieuws. Van die gekke oude toestellen hebben we gelukkig een lading reserves in de kast liggen.”

Drop

“Als het er ligt, kan ik er niet vanaf blijven. Vooral krijtjes. Maar het is natuurlijk niet goed voor je bloeddruk. En je wordt er dik van. Dus lezers: niet te veel drop eten! Mij advies: zorg dat er altijd fruit in de buurt ligt voor de lekkere trek.”

De Rotterdamse architectuur

“De Rotterdamse architectuur, en dan vooral die van de laatste tien jaar, is van een wereldlijke allure. Voorheen leek de stad met z’n rug naar de rivier gebouwd. Bijna alsof ze de Maas wilden verstoppen. Maar nu is de skyline aan het water een fantastische promotie voor Nederland.”

Miniatuur Rotterdamse gebouwen van STRM. Een boekje vol met 7 doe-het-zelf maquettes. 7 Rotterdamse gebouwen € 17,95 (NAi Booksellers)

Klassieke muziek

“Deze liefde heb ik van huis uit meegekregen. Op alle dagen van de week stond er klassiek op. Behalve op zondag, dan was het jazz. Alleen van klassieke muziek kan ik echt ‘in awe’ raken. Luister je ernaar, dan komt de tijd helemaal stil te staan, het hart klopt nog nét. Als wij mensen in staat zijn zoiets moois te maken, dan moet het goedkomen met de wereld.”

Viool, Jeroen Elswijk vioolmaker

Gympen

“Een pak heb ik alleen voor mijn werk aan, dat beschouw ik echt als een soort uniform. Thuis draag ik dit soort schoenen. Ik loop graag hard door de natuur, maar nog liever dan dat wandel ik door steden. Gezellig met vrienden wat eten en dan een paar uur door de stad lopen en bijpraten.”

Sneakers van boven naar beneden:
Marine blauwe sneaker € 70 (Converse), marine blauwe sneaker met rode achterkant € 94,99 (Adidas), donkergrijze sneaker € 78 (Puma), licht blauwe sneaker € 75 (Pepe Jeans). Verkrijgbaar bij Sarenza.nl

Hij ligt vandaag bij abonnees en vrijdag 30 oktober in de winkel

Klik hier om Margriet te bestellen, zonder verzendkosten.

Geen abonnee? Klik hier om een abonnement met korting te nemen.

Ook interessant