Margriet logo
null Beeld

Daten in coronatijd: het risico dat je 2 weken samen in quarantaine moet

Niemand van ons had begin 2020 geloofd dat we dat jaar niet meer uit eten zouden kunnen, niet meer op bezoek konden bij onze familieleden, en dat het meest gedragen item een mondkapje zou worden. Maar er is nóg een bijverschijnsel van de coronacrisis, waar je als vrijgezel mee te maken krijgt: wandeldates.

Online redacteur

Quirine vertelt over haar ervaringen als kersverse vrijgezel tijdens een

crisis.

Wandeldates

Ik ben inmiddels hartstikke fit geworden van mijn liefdesleven in coronatijd. En helaas niet omdat de vonken er vanaf vliegen in de slaapkamer, nee. Dat gaat natuurlijk tegen de coronamaatregelen in. Je wordt tegenwoordig fit van daten, omdat de enige date die wél aan de maatregelen voldoet, een wandeldate is. En daarom ben je, afhankelijk van hoe leuk je date is, soms wel uren in beweging. Want even neerstrijken op een bankje is nou óók niet echt aantrekkelijk in deze temperaturen.

‘Doe je het welveilig?’

Als iemand je nu ‘doe je het wel veilig?’ naroept, wanneer je vertelt dat je een date hebt, bedoelt diegene hoogstwaarschijnlijk iets anders dan twee jaar geleden. Veilig daten anno 2020 betekent: houd anderhalve meter afstand, vermijd ieder fysiek contact, en drink vooral geen alcohol (want dat leidt vaak weer tot fysiek contact). Kortom: alles wat we vóór 2020 zo ongeveer de minst succesvolle date ooit hadden genoemd. En als dan, ondanks alles, de date tóch een succes wordt, moet je bij jezelf nagaan of die afscheidszoen het risico op corona waard is. Of nog erger: het risico dat je samen twee weken in quarantaine moet. Wat in mijn geval zou betekenen dat ik niet aan corona zou sneuvelen, maar aan mijn poepangst die mij ervan weerhoudt om in het eerste jaar, van een nieuwe relatie, normaal naar de wc te gaan.

Lees ook:

Weer eens iets anders: 6x leuke date-ideeën voor buiten

Minderongemakkelijk

Begrijp me niet verkeerd, wandeldates hebben ook zo z’n voordelen. Je wordt gedwongen om écht een gesprek te voeren, want er is geen mogelijkheid tot lichamelijk contact. Ook zijn wandeldates vaak minder ongemakkelijk, want even in stilte wandelen, als het gesprek stokt, is een stuk minder raar dan elkaar in stilte aanstaren in een restaurant. Dat je onderweg een heleboel honden tegenkomt vind ik ook wel een voordeel.

‘Links ofrechts?’

Maar toch: echt sexy is het niet. Er mist een heleboel oogcontact (je wilt natuurlijk niet tegen een boom aanlopen), en je bent constant bezig met vragen als: “Wil je hier links of rechts? Wil je nog een rondje of alweer terug?”. Een drankje drinken om los te komen kan niet, want dan loop je het risico op een boete voor openbaar dronkenschap en als je zoveel geld kwijt zou willen zijn aan een date ga je natuurlijk niet wandelen. En nét als het gezellig wordt moet je alweer op huis aan, want je blaas begint op te spelen. Coronaproof? Ja. Romantisch? Niet bepaald. Maar ach, zoals mijn wandeldate heel toepasselijk opmerkte: we zien wel hoe het loopt.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden