Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Corinne: ‘Hij wilde opeens met vrienden op vakantie, had hij een ander?’

vakantie.jpg

De man van Corinne (60) wilde na 35 jaar huwelijk opeens met vrienden op vakantie. Corinne zag dat helemaal niet zitten. “Wim en ik zijn al sinds ons twintigste samen en al die tijd hebben we alles samen gedaan.

Toen hij meer ging verdienen, konden we met ons gezin naar het buitenland met vakantie. Eerst met de tent naar Frankrijk en later werd dat een huisje in Spanje.

‘Heb je soms een ander?’

We kenden wel stellen die ook los van elkaar met vakantie gingen, maar dat vonden we allebei toch wel een beetje apart. Tot Wim vijf jaar geleden opeens aangaf met zijn vrienden op vakantie te willen: fietsen in de Ardennen. ‘Ja, doei!’ was mijn eerste reactie. Ik begreep er niets van: waar kwam dit opeens vandaan? Ik werd best fel en bombardeerde hem met vragen: ben ik niet goed genoeg meer? Heb je soms een ander? En dan gaan jullie zeker achter andere vrouwen aan, hè? Allemaal onzekerheid natuurlijk.

Ook interessant om te lezen:
Dít zijn de signalen dat je partner verandering wil (en zo ga je er mee om)

margriet.nl/persoonlijk/sonja-datingsite-kinderwens

‘Ons seksleven fleurt ervan op’

Ik sprak er met een vriendin over, die ook weleens los van haar partner op reis gaat. Zij vertelde me dat zoiets je relatie juist ook kan verrijken. Dat iemand thuiskomt met verhalen. En dat het niets afdoet aan wat je samen hebt. Dat zette me aan het denken. Afijn, Wim is met zijn vrienden op pad gegaan en kwam als een herboren man terug. Inderdaad, vol van zijn avonturen – vuurtje stoken en tenten opzetten – en dat maakte hem voor mij opeens ook weer aantrekkelijker. Laat ik het zo zeggen: ons seksleven fleurt ervan op.

Vaker zonder elkaar op pad

Inmiddels is hij vaker zonder mij op pad geweest en ik ben ook al twee keer een weekendje met een vriendin op stedentrip geweest. En ja, dat vind ik ook harstikke leuk. Want dan kan ik rustig de tijd nemen in een museum en uren winkelen; dingen waar ik Wim niet echt gelukkig mee maak. Maar toch vind ik het nog steeds het leukst om samen met hem op pad te gaan.”

Lees ook het verhaal van Sonja:
Sonja: ‘Ze had mijn vriend op een datingsite gezien, in zijn profiel stond: kinderwens

Tekst | Jessica van Zanten

Beeld | Getty

Ook interessant