Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Corine: ‘Ik zie hem als mijn eigen zoon, ook al heeft hij een moeder’

21ma38_niet-los_hr_p1944876.jpg

Een breuk doet al zo’n pijn. En is helemaal verdrietig als de fijne banden met de aangetrouwde familie dan ook nog verbroken worden. Corine (52) hield wél contact met haar favoriete familielid, bonuszoon Martijn (18), nadat zij en haar man uit elkaar gingen. Ze zijn zó close, dat ze hem zelfs ziet als haar eigen zoon.

“Mijn man heeft een zijne, ik een mijne en samen hebben wij een onze. En dan hebben we ook nog pleegkinderen. Zo legde ik onze gezinssituatie vaak uit. Twee jaar geleden kwam als donderslag bij heldere hemel een einde aan mijn huwelijk.”

Bonuszoon Martijn

“Martijn, mijn bonuszoon, leerde ik zestien jaar geleden kennen op zijn verjaardag. Hij werd twee toen ik hem voor het eerst zag. Hij zal niet blij zijn met wat ik nu zeg, maar het is nu eenmaal een dierbare herinnering. Stond hij daar in zijn luierbroekje in de deuropening, helemaal blij toen mijn dochter en ik kwamen aanlopen. En blij is Martijn altijd gebleven. Hij is een echte levensgenieter. Nadat de vader van Martijn wegging, bleef zijn zoon Martijn bij mij.”

“Maar vanwege zijn examenjaar is hij afgelopen jaar bij zijn moeder gaan wonen. Daar is het veel rustiger, waardoor hij zich meer kon concentreren op zijn schoolwerk. Ongezellig dat ik hem niet meer dagelijks zie, maar gelukkig komt hij elke woensdag eten.”

‘Martijn is gewoon onderdeel van mijn gezin’

“Martijn is gewoon onderdeel van mijn gezin. Wat ik in hem waardeer zijn zijn taalgrappen en droge humor. We hebben zo veel lol met z’n tweeën. We sturen elkaar vaak van die flauwe gifjes via WhatsApp. En tijdens vakanties, als ik rijd, zit hij naast me en houdt me wakker met allerlei verhalen en herinneringen.”

Lees ook:
Monique heeft na 20 jaar nog contact met haar ex-schoonmoeder: ‘Bij haar kan ik m’n ei kwijt’

In het bejaardentehuis

“Ik hoop Martijn ook te zien als ik straks in het bejaardentehuis zit. Ik zie hem als mijn eigen zoon, ook al heeft hij een eigen – overigens zeer leuke – moeder. Het is gewoon een lekker joch. Nou ja joch, hij is ruim 1.90 meter en met mijn 1.67 meter verrek ik tegenwoordig steeds mijn nek als wat ik tegen hem zeg.”

Extra moeder

Martijn: “Sinds mijn vijfde woonde ik bij Corine. Ik heb haar altijd gezien als een tweede, extra moeder en als goed maatje met wie ik lol kan trappen. De echtscheiding van mijn vader en Corine heeft daar niets aan veranderd. Corine is altijd bereid om anderen te helpen. Als er iets aan de hand is, komt zij als eerste aangerend. We kunnen altijd lachen om de leukste en gekste dingen.”

Tekst | Els Meyer

Fotografie | Iris Planting

Ook interessant