column

Ik lees graag columns. En weblogs, want dat zijn eigenlijk ook vaak columns. Vanmorgen zat ik, zoals ik elke morgen pleeg te doen, de online editie van de krant te lezen. En ik ontwaarde een nieuwe column. De pakkende titel was: Retourtje Beverly Hills. Nou ik ben altijd in voor smakelijke verhaaltjes van tout bekend nederland of hollywood dus ik klikte. En daar stond een column dus. En die column was door de auteur op zich grappig geschreven. Vol verwondering (geheel terecht in mijn ogen) en met een sarcastische noot. En daar hou ik van.

Waar de column over ging?? Over ons aller Estelle. Een hele column geweid aan wat de auteur, en ik citeer, onze enige echte glamourbabe noemt.

Koddig, en ik ging lekker lezen. Een enorm gevoel van irritatie maakte zich meester van mijn gedachten. En ook van die van de schrijver durf ik te gokken. Want wat bleek? Een glossy magazine, waaraan ik me ook graag verlustig bij tijd en wijle, heeft een heel artikel geweid aan deze blonde “glamourbabe”. Het ging er namelijk over dat onze Estelle haar kapper en maquillage artiest van de lage landen laat overvliegen als ze uitgroei heeft!!! Ik bedoel, hallooooooooooooooooo je kunt maar geld te veel hebben he??? (En hij vliegt vast niet met een green seat). Maar goed, deze editie van het glossy magazine ga ik niet kopen. Ik lees hem vanzelf wel bij mijn kapper (nee niet Leco, ik ben maar plebs) en zo ben ik dan, weliswaar maanden later, toch op de hoogte van wat onze Estelle daar uitvreet in BH.

Boeie!! En als ik dan helemaal op de hoogte ben van het wel en wee van onze lage landen glamourpoes moet ik voor wassen, knippen en kleuren, een glansampulletje föhnen en stylingproduct in mijn pas geknipte geweldig en vooral practische coup, iets van 60 euries afrekenen. Dit omdat ik standaard 30% korting krijg ivm met vaste klanten status. (Ben pas twee keer bij de kapper geweest dus kun je nagaan, ze houden van me.)

PUH!! Doe mij dat maar eens na Estelle!! Leco komt vast niet over voor 60 luizige euries. En mijn kapper zal waarschijnlijk nooit rijk worden. Maar dit terzijde.

Waar dit verhaaltje dan uiteindelijk naartoe moet leiden?

Nou het volgende. In de online editie van de krant wil google artikel gerelateerde reclame blokjes plaatsen alwaar de niet zo goed nadenkende mens dan op kan klikken. Je wordt dan vervolgens overspoeld met spam. Maar goed, je kunt maar een klikvinger hebben.

Ook bij de column over glamourpoes stond weer zo’n blokje. En laat ik nu werkelijk in een keiharde lachbui schieten bij het zien van het aan Estelle gerelateerde blokje. Want wat schreeuwde het blokje me toe:

LAST VAN VAGINALE DROOGHEID????

Zo zie je maar weer, Estelle is ook maar een mens.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden